You are here: Home » Sport gadgets » De leukste cadeaus voor jouw voetbalgekke dochter

De leukste cadeaus voor jouw voetbalgekke dochter

geschreven door Constance

Damesvoetbal is hot! Dat geldt niet alleen voor het kijken naar damesvoetbal op tv maar ook het aantal dames en meiden dat voetbalt is, nog steeds, enorm aan het stijgen.

Hoe populair is dames- en meidenvoetbal in Nederland?

In 1985 waren er 36.000 dames lid van de KNVB, waarvan 12.000 meiden. IN 1998 waren er 65.000 dames actief, waaronder 30.000 speelsters onder de 18 jaar. En in het seizoen 2017/2018 zijn er maar liefst 158.350 dames én meiden actief, en daarvan is maar liefst meer 96.000 meiden jonger dan 18 jaar. En, in tegenstelling tot de jongens en de mannen, blijft het aantal meiden dat gaat voetballen nog steeds gestaag. En daar hebben de prestaties van de Oranje Leeuwinnen zeker aan bijgedragen.

De geschiedenis van het damesvoetbal in Nederland

Het lijkt misschien alsof pas de laatste jaren door dames en meiden gevoetbald wordt, maar niks is minder waar. In 1924 werd al de Oostzaanse Vrouwenvoetbal Vereeniging opgericht, tot groot ongenoegen van de Nederlandsche Voetbalbond, de voorloper van de KNVB. Zij vonden dat vrouwen ‘de echtgenote, geliefde of moeder’ van de voetspelers moesten zijn. Of met andere woorden ‘een voetbalvrouw!’

Door de economische crisis in de jaren 30 en de 2e Wereldoorlog kwam damesvoetbal niet echt van de grond. Maar op 16 april 1955 werd de Algemene Damesvoetbalbond opgericht en schreven 14 teams zich in voor de 1e vrouwencompetitie, maar zonder enige erkenning van de KNVB.

Er kwamen steeds meer teams bij en werden er regionale competities en oefenwedstrijden georganiseerd en in 1971 maakte vrouwenvoetbal officieel deel uit van de KNVB. Maar met slechts 5500 vrouwelijke leden.

In 1979 mochten ook meisjes lid worden en werd in jaren 80 besloten om voetbal voor meisjes en dames verder te ontwikkelen. In 1986 werd gemengd voetbal, jongens en meisjes onder de 12 jaar, geïntroduceerd en dit was een goede stap in de richting.

En hoe kan je je voetballende dochter echt verrassen?

Je kan haar eigen voetbal laten bedrukken. Want hoe leuk is het niet om te kunnen spelen met een mooie voetbal, in bijvoorbeeld klassiek wit of glamour goud, waarop je eigen naam staat. En zo’n eigen bal is ook een perfect Sinterklaas- of Kerstcadeau.

En natuurlijk is het nog leuker om alle vriendinnen én teamgenootjes van je dochter te verwennen met zo’n geweldige gepersonaliseerde voetbal.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com