You are here: Home » Accessoires » Test; Huawei Fit smartwatch

Test; Huawei Fit smartwatch

geschreven door Constance

Zoals ik, 10 dagen geleden, al schreef heb ik van Huawei de Huawei Fit smartwatch ontvangen voor een test. En hieronder kan je mijn ervaringen lezen met deze smartwatch.

De Huawei Fit ziet er niet uit als een smartwatch, eerder als een gewoon horloge en is behalve een smartwatch ook een fittracker. Je kunt hem koppelen aan een Android maar ook aan een iOS apparaat dus heb je geen gedoe als je overstapt naar een ander type smartphone.

Je kunt notificaties ontvangen van Facebook en Instagram, binnenkomende telefoongesprekken én emails, maar hij is ook te gebruiken als hartslagmeter, je slaapritme bijhouden en ook telt ie het aantal stappen en calorieën gedurende de dag.

Zoals ik al opmerkte ziet de Fit eruit als een horloge, waarbij je kunt kiezen uit een aantal wijzerplaten en ziet ie lekker licht om je pols. Ik heb het zwarte exemplaar ontvangen, maar er is ook versie met een zilveren kast en een oranje bandje.

Je kunt ervoor kiezen om het horloge in het donker uit te zetten, waardoor je ’s nachts niet wakker wordt van een oplichtende wijzerplaat. Je kunt het menu in het horloge bedienen met je vinger in combinatie met swypen op de wijzerplaat of door je polsbeweging (dit kan je instellen in de app). Ik vond de vingerbeweging niet altijd goed werken, en ook is het menu niet altijd even logisch, maar nu ik het horloge elke dag gedragen heb, werkt het prima.

Als je een berichtje binnenkrijgt voel je een trilling op je pols, dit werkte in het begin niet vlekkeloos bij mij, maar dat lag aan het feit dat ik het horloge niet op de juiste plaats om mijn pols had zitten. En doordat de Fit waterdicht (tot 50 meter diep) is, hoef je hem met douchen en zwemmen niet af te doen, sterker nog; je kan zelfs tijdens het zwemmen je training bijhouden.

Er zijn verschillende types workouts waar je uit kan kiezen; hardlopen, wandelen, fietsen, lopen op de loopband en zwemmen. Als je de keuze van je workout hebt gemaakt kan je ook nog je doel instellen, zoals afvallen (waarbij je ook adviezen krijgt hoelang je je workout moet doen en wat je maximale hartslag mag zijn) of je kiest voor een tijdsduur.

Als je een hardloper bent, kan je ook een hardloopschema instellen op de Huawei Wear-app. Voor de fanatieke hardlopers is er zelfs een hele of een halve marathon te lopen, maar ook 5 of 10 km. En ook krijg je waarschuwingen als je bijv. een te hoge hartslag hebt, want dan gaat de Fit trillen. En als je een zittend beroep hebt, kan je  in de app instellen dat je moet bewegen als je te lang hebt stil gezeten, en ook dit gaat dmv. een trilling. En ook kan je je laten wekken, dmv. de ingebouwde wekker, deze maakt je ook weer een zachte trilling wakker.

De hartslagmeter werkt secuur en als je tijdens je training even een slokje wil drinken of rusten kan je het horloge in een pauzestand zetten zodat je niet elke keer opnieuw hoeft te beginnen en dat is heel fijn. Je krijgt ook te zien hoever je bent met je training, hoeveel calorieën je hebt verbruikt en hoeveel stappen je hebt gezet. En doordat je een ingebouwde hartslagmeter hebt kan je ook je slaapritme in de gaten houden. Behalve je hartslag geeft het horloge zelfs aan hoe het met je VO2MAX staat én of je een conditietraining hebt gevolgd of dat je vet verbrandt hebt. Maar let er wel op dat je het bandje strak om je pols draagt en dat ie op de juiste plek om je pols zit.

Ik heb ervoor gekozen om de Fit, dmv. de app, te koppelen met de Huawei P10 Lite smartphone en hierdoor kan je notificaties door laten sturen en ook kan je zelf bepalen van welke apps je wel of geen bericht ontvangt. Het koppelen verliep heel gemakkelijk, je download de app, zet je BT aan en vervolgens zie je in de app dat je horloge gekoppeld is aan je smartphone. Je kan op het scherm van de Fit WhatsApp berichtjes of nieuwe emails lezen maar je kan niet antwoorden via het scherm, daarvoor heb je je smartphone nodig. Je kunt ook telefoongesprekken afwijzen maar je kan ze niet aannemen, maar dus wel zien wie je belt. Ideaal als je bijv. in een vergadering zit en niet gestoord kan/wil worden.
 
Ik was zelf erg verrast over de batterij duur van de Huawei Fit, want een volledig opgeladen horloge gaat gemiddeld ruim 7 dagen mee en terwijl ik het horloge 24 uur per dag, dmv. Bluetooth, heb verbonden met mijn telefoon. En je kunt op de wijzerplaat én in de app precies zien hoeveel accu je nog hebt en binnen 4 uur is het horloge weer helemaal opgeladen, dit doe op de speciale oplaadschijf.
In de Huawei Wear app kan je alle instellingen doen, zoals welke apps notificaties mogen geven, maar ook de geschiedenis van je workouts en je slaapritme. Dit is ook op het horloge zelf te zien, maar de app is wel een stuk duidelijker en overzichtelijker.
Conclusie; ik moet zeggen dat de combinatie die de Huawei Fit biedt, nl. een smartwatch en een fitnesstracker in-een, heel prettig is. Natuurlijk is het basic smartwatch zonder allerlei snufjes die je bij andere (duurdere) merken wel vindt, maar je krijgt toch alle notificaties binnen die jij belangrijk vindt. En tijdens het sporten ben je verlost van een losse hartslagband, want de hartslagmeter zit verwerkt in het horloge en ook kan je kiezen uit verschillende trainingen én sporten. Verder is het een mooi, basic model dat zelfs om mijn smalle pols absoluut niet te groot óf te zwaar is. Ik vind het een klein nadeel dat het belangrijk is dat je het horloge op de juiste manier om je pols moet dragen want anders meet ie niks en voel je ook geen trillingen.

Gerelateerde artikelen

2 reacties

Roy Hamers 2 oktober 2017 - 13:19

Hallo…ik ben geïnteresseerd hoe je ervaringen zijn m.b.t. de nauwkeurigheid van de hartslag registratie. Zelf heb ik een Garmin Forerunner 35, maar ik merk dat de registratie bij interval training niet goed is. Hoe is dit bij de Huawei Fit smartwatch? Zelf zou ik hem eens intensief willen testen.

Reageer
Constance 3 oktober 2017 - 21:14

Hi Roy, ik draag zelf altijd, ter controle, de TomTom Multisport en de hartslag kwam overeen met de Fit. Ik weet niet voor welke sporten jij de Garmin draagt, maar ik ben de Fit gedragen bij spinning en yoga. Wil je meer info, dan weet je me te vinden

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com