You are here: Home » Columns » The egg (vervolg)

The egg (vervolg)

geschreven door Constance

 Het tweede deel van mijn column over het ei als inspiratiebron voor ontwerpers, het is zo’n leuk onderwerp om over te schrijven… een eitje dus! In deel 1 heb ik geschreven over de vorm en als eerste the Egg chair, nog een stoel die het goed doet in een jaren-60 interieur.

 Ovalia egg chair

Henrik Thor-Larsen’s ovalia egg chair. De stoel was voor het eerst te zien tijdens de Scandinavian Furniture Fair in 1968 en gelijk een enorm succes. Geen zoutloos ontwerp en in 20 verschillende kleuren verkrijgbaar.

 

Van de stoel over naar het bed. Slaap lekker in het bed van Günther Thöny de Lomme. Het heeft de Red Dot design Award van 2008 gewonnen. Niet alleen een bed wat lekker ligt en een beschut gevoel geeft maar ook uitgerust met licht-, massage- en geluidtherapie.  Hier wil je toch nooit meer uit kruipen?

egg bed

 

En dan als laatste…. een keuken. Vlad Icobet ,Roemeen van geboorte, heeft voor Electrolux Design lab de alles in 1 kookunit  “Egg” ontworpen. Het ei kan worden geopend en er verschijnt dan een bloemachtig ontwerp. Op de bloembladen of vleugels kan je je  maaltijd bereiden, gerechten bereiden en afwassen. Als klap op de vuurpijl is het apparaat uitgerust met een holografische projector die recepten en kookinstructies projecteert. Ingeklapt neemt deze keuken zeer weinig ruimte in.

 ei keuken dicht

 

 

 

 

 

 

keuken open

 

 

Een ideale keuken waar je heerlijk je eitje kunt bakken, koken of pocheren.

 

Mart Renes

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com