You are here: Home » Wonen » ARTIVIST kunst = verantwoorde kunst

ARTIVIST kunst = verantwoorde kunst

geschreven door Constance

Artivist is een gloednieuw platform dat kunst combineert met de 17 Sustainable Development Goals (SDG) van de Verenigde Naties. Artivist’s doel is om via haar kunstwerken, die via augmented reality tevens een nieuwsbron zijn, ‘strijd’ te voeren op een positieve en inspirerende manier.

Want door een artwork van Artivist te kopen doneer je niet alleen aan een van de SDG’s, je blijft via je kunstwerk ook continue op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen rondom het doel. Hierdoor blijft een Artivist-kunstwerk je prikkelen en
motiveren om het gesprek aan te gaan over grote vraagstukken. Daarnaast gaat 100% van de netto-opbrengst van iedere Artivist-collectie naar een specifiek SDG-project.

Voor de kick-off collectie van Artivist is gekozen voor SDG 6 – schoon drinkwater & Sanitair voor iedereen – waarvan de opbrengst wordt gedoneerd aan het Udhyami-project van Simavi.Artivist werkt met verschillende kunstenaars samen die worden gevraagd om kunst rondom een bepaald SDG-thema te creëren. De werken worden vervolgens voorzien van augmented reality dat via de app Artivive tot leven komt. Hierdoor is je aankoop niet alleen esthetisch, maar ook een nieuwsbron naar informatie over het kunstwerk, de artiest en je vindt er
inspirerende verhalen over jouw duurzame ontwikkelingsdoel met regelmatige updates.

De doelgroep wordt hierdoor op een laagdrempelige, prettige manier opgeleid en gemotiveerd met als doel: gedragsverandering. Voor SDG 6 heeft Artivist samengewerkt met 25 kunstenaars waaronder: Dindi, Toshy, Mr. June, Darrin Umboh en William Bakaïmo.

Goed om te weten: Artivist heeft voor iedere kunstverzamelaar wat wils, van origineel of gelimiteerd werk van topartiesten tot en met betaalbare kunst van opkomend talent.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com