You are here: Home » Accessoires » Uit-tip; Amsterdam International Art Fair

Uit-tip; Amsterdam International Art Fair

geschreven door Constance

Aankomende vrijdag en zaterdag (30 & 31 augustus) wordt weer de Amsterdam International Art Fair gehouden en vooral liefhebbers en verzamelaars van pop- en streetart komen aan hun trekken.

Er zijn meer dan 120 exposanten  in de Beurs van Berlage aanwezig en je kunt het werk van  bekende en opkomende schilders, beeldhouwers, fotografen en street art-kunstenaars uit de Verenigde Staten, Frankrijk, Japan, China en Nederland bewonderen.

Dit jaar staat de hedendaagse, moderne kunst in de spotlights, met als extra aandachtspunt street art. Je kan werken zien van Takashi Murakami (Japan), Peter Anton (USA) en bekende street artists zoals KAWS (USA) en Loes van Delft (NL).

Loes van Delft (NL) is een graffitikunstenares en zij maakt schilderijen en tekeningen en bewerkt kledingstukken als tassen en jassen. Haar ontwerpen worden gedragen door celebrities als Justin Bieber.
Patrick Audevard (F): schilder, pottenbakker en beeldhouwer met een voorliefde voor porselein, hout en gerecyclede materialen.
Takashi Murakami (Japan) geldt als een van de meest baanbrekende Japanse kunstenaars van deze tijd, tevens één van de grondleggers van de postmodernistische kunstbeweging Superflat.
Peter Anton (USA) staat bekend om zijn opvallend grote snoep kunstwerken.
Harry Arling (NL) komt uit Groningen en hij maakt sciencefiction-achtige voertuigen genaamd Kosmotroniks.                                                                                                                                                                               Henk Veen (NL) maakt  werken van spuitverf en acrylverf en deze zijn geïnspireerd op de stad Amsterdam.
KAWS (USA), zijn echte naam is Brian Donnelly en hij heeft naam gemaakt met het ontwerpen van limited edition speelgoed en kleding.
EVADI (NL), ofwel Eva van Diepen, is een maatschappelijk geëngageerde kunstenares. Op de beurs exposeert zij grote schilderijen met gezichten van vluchtelingen.

Dit is het programma;                                                                                                                                                                 Vrijdag 30 augustus: vernissage met champagne receptie en dj muziek van 18.00 uur tot 21.00 uur (entree: € 15,-).                                                                                                                                                                                               Zaterdag 31 augustus: openingstijden van 11.00 uur tot 17.00 uur (gratis entree) en om 16.00 uur vindt de uitreiking ‘Best Artist Award’ plaats door een driekoppig jury bestaande uit Henk Veen (kunstenaar), Ruurd Hallema (beeldhouwer) en Roy Koster (kunstverzamelaar) .

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com