You are here: Home » Badkamer » Was je haar met een Shampoo Bar

Was je haar met een Shampoo Bar

geschreven door Constance

Plastic flessen zijn slecht voor het milieu, dat is inmiddels bekend. Maar shampoo en conditioner zitten altijd in plastic flessen. Dat moet toch anders kunnen?

Dat vonden de oprichters van Shampoobar.nl ook, en zo hebben zij de Shampoo Bar producten ontwikkeld. En 1 Shampoo Bar staat gelijk aan de inhoud van 3 plastic flessen en elke ‘Bar’ gaat gemiddeld 80 wasbeurten mee.

Wat voor soorten Shampoo Bar zijn er?

Er is voor elk haartype een Shampoo te koop, of je nu last hebt van droog/pluizig haar, roos in je haar, een gevoelige of droge hoofdhuid of vet haar.
Behalve shampoo heeft Shampoo Bar ook body bars. En handige accessoires om je Bar mee te nemen als je op reis gaat, of op je wastafel neer te leggen.

Ik heb vet haar, wat nu?

Als je vet haar hebt is het erg fijn om je haar elke dag te kunnen wassen, met een speciale vet haarshampoo. De Shampoo Bar die jij dan het beste kan gebruiken zijn de bars met Munt, Lavendel of Citroen.

Waarom is een speciale vet haar shampoo belangrijk?

Je talgklieren geven je haar een vettig laagje en zo krijgt je haar bescherming. Als de talgklieren niet hard genoeg werken krijg je droog haar en als de talgklieren te hard hun best doen krijg je vet haar. En om dit proces te verminderen, gebruik je een vet haar shampoo.
Verder is het belangrijk om geen enthousiaste hoofdhuid massage te nemen want daarmee stimuleer je je de talgklieren extra.
Maar er zijn meer omstandigheden die ervoor kunnen zorgen dat je vet haar hebt of krijgt. Bij heel warm weer transpireer je meer en word je haar eerder vet. En dat geldt ook voor fanatieke sporters.

Wat is het verschil tussen een normale shampoo tegen vet haar en de Shampoo Bar?

Een normale shampoo heeft allerlei toevoegingen, zoals siliconen, terwijl Shampoo Bar een milde en natuurlijke shampoo is. De citroen variant laat overtollige olie verdwijnen. En wil je meer volume? Dan is de zeewier shampoo echt iets voor jou.
Tevens bevatten alle Shampoo Bar producten voedende oliën en hierdoor is de conditioner overbodig geworden.

Recyclebare verpakkingen

De verpakking is biologisch afbreekbaar en de zakjes waarin de Bars verpakt worden zijn recyclebaar. Het papier van naaldhout heeft een zuivere samenstelling, en is daardoor ook te recyclen. Het vulmateriaal is gemaakt uit 100% natuurlijke grondstoffen: lucht, water en plantaardig zetmeel. Het wordt binnen zeer korte tijd biologisch afgebroken en is onschadelijk voor het milieu. Deze opvulchips kunnen worden hergebruikt, weggegooid of gecomposteerd en zijn 100% oplosbaar in water.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com