You are here: Home » TOP 10 van beste steden voor alle fashion addicts!

TOP 10 van beste steden voor alle fashion addicts!

geschreven door Constance

!”Ik hou van mijn geld waar ik het kan zien, hangend in mijn kast”, dit waren de wijze woorden van Carrie Bradshaw uit Sex & The City. Het Fashion Week Seizoen nadert en dan worden Parijs, Londen en Milaan overspoelt door Fashionista’s die denken dat deze modesteden de place to be zijn.

 Holidu, dé zoekmachine voor vakantiehuizen, heeft een top 10 van de beste Europese fashionsteden samengesteld, incl. bijbehorende moderoutes. Het onderzoek is uitgevoerd op basis van de gemiddelde Google-beoordelingen van zowel kledingwinkels als schoenenwinkels in de grootste steden van de Europese Unie. Dit blijkt uit de gegevens:

● Zagreb, Turijn en Wenen: het winnende trio
● Verrassend genoeg Rome en Milaan op de laatste plaats
● Amsterdam (11e), Londen (18e) en Parijs (26e) halen de top 10 niet

1. Zagreb, Kroatië is met een 4,35 de populairste Europese winkelstad! Het is misschien niet de eerste bestemming die je in gedachten had als we het over winkelen hebben, maar met een totaal van 915 kleding- en schoenenwinkels, is het de bestemming die de gouden medaille wint! Naast de klassiekers als Zara, H&M en Mango mogen de Kroatische ontwerpers ook niet vergeten worden. De beste plek om te beginnen is in de Tkalčićeva straat, waar je kleine, lokale en unieke winkels vindt. Als je iets naar beneden zakt, kom je op de Ilica straat terecht. Bijna 6 km lang met verschillende winkels en cafés om even uit te rusten van al het geshop. Je vindt er alles, exclusieve winkels, bekende merken, zelfs piano en gitaar winkels. Om de batterij even op te laden, moet je zeker langs Eli’s café voor een top cappuccino of latte macchiato. De winteruitverkoop begint vanaf 27 december.
Authentieke winkels:
● LuLu Couture – Gundulićeva ulica 3: heel exclusief omdat er slechts twee winkels in de wereld zijn. Het is een perfecte reflectie van de hedendaagse Kroatische mode.
● Ulični Ormar – Vintage & Retro – Nikole Jurišića 16: een magische vintage shop waar je zeker even tussen wil snuffelen om een uniek stuk te scoren.

 

2. Turijn, Italië  heeft bijna 2800 kleding- en schoenenwinkels en staat op de tweede plaats met een gemiddelde beoordeling van 4,29 op Google. Hoe verrassend het ook lijkt, het is Turijn waaraan het winkelende publiek zijn voorkeur geeft en niet modestad Milaan. In Turijn is Via Roma “dé plek om te winkelen”. Vanuit Porta Nuova, waar ook mooie en betaalbare winkels zijn, vind je, als je omhoog gaat naar Piazza San Carlo, de designerwinkels. Iets verderop hebben we twee keuzes: via Po of via Giuseppe Garibaldi. Als je langs Via Po gaat, in de richting van de rivier, kan je bij Alberto Marchetti Gelaterie even stoppen voor een verfrissend drankje. Als je daarentegen besluit om langs de andere kant van het kasteel te gaan, kan je bij GROM op Via Giuseppe Garibaldi stoppen voor een lekker ijsje. De winteruitverkoop is hier tussen 5 januari en 28 februari.
Authentieke winkels:
● CHLOE – Kleding & Concept Store – Via Accademia Albertina, 36: mooie winkel vlakbij Via delle Mille met elegante en creatieve kleding.
● Bagni Paloma, Via dei Mille, 30: concept store met een rauw randje. 

3. Wenen, Oostenrijk is de nr. 2 en heeft zo’n 3000 designwinkels en internationale brands en scoort een  gemiddelde van 4,28 op Google. De grootste winkelstraat in Wenen is de Mariahilfer Straße, waar je winkels van alle soorten en maten kunt vinden. Mocht je op zoek zijn naar meer bijzondere en lokale winkels dan kan je de kleinere parallel straatjes van het 7e arrondissement door struinen. Als het tijd is voor een welverdiende pauze, ga dan naar de Amerlingbeisl. Een geweldig café met een verborgen terras op de binnenplaats. De winteruitverkoop is hier van januari tot februari.
Authentieke winkels:
● Luv de winkel – Gumpendorfer Straße 24: kleine winkel met charmante kleding en schoenen.
● Vintage Fabrik – Mariahilferstraße 3: één van de grootste vintage winkels in Wenen.

4. Napels, Italië is met een gemiddelde van 4,27 en 3400 winkels op de 4e plaats geeïndigd. De mix van de Vesuvius en de Middellandse Zee maken het winkelen in het voetgangersgebied nog aangenamer. De eerste stop is Via dei Mille vanaf Palazzo delle arti. Loop rond en geniet van een perfecte melange tussen internationale en lokale merken. We komen op Via Gaetano Filangieri uit waar zich de luxe winkels bevinden, je kan schuin naar beneden lopen richting de zee. Op de kruising ga je verder op Via Chiaia, één van de beste winkelstraten ter wereld, tegen een zeer redelijke prijs. Tussendoor raden we je aan om even te genieten van een heerlijke Napolitaanse pizza bij Antica Capri. De winteruitverkoop is hier van 5 januari tot 2 april.
Authentieke winkels:
● Roberta Bacarelli Concept Store – Via Carlo Poerio, 47 : hier vind je fantastische jurken, maar je kan er ook stoppen voor een sapje, toast of salade.
● Black Box – Via Francesco Solimena, 99A : voor sneakerverslaafden is het een waar paradijs. Hier hebben ze de mooiste en unieke merken.

5. München, Duitslandstaat op de vijfde plaats (4,27) als beste winkelstad en het is de rijkste stad van Duitsland. Hoewel de winkelstraten verspreid zijn, kan je in verschillende wijken super winkelen! Tussen de 2850 winkels in de stad vind je traditionele-, moderne- en design winkels. Sendlinger strasse en Kaufingerstrasse met het voetgangersgebied is ideaal om tal van winkels af te struinen. Als je op zoek bent naar een hippe wijk, dan moet je zeker een bezoekje brengen aan het Glockenbachviertel. Een populaire wijk waar je unieke en trendy winkels vindt. Voor een traditionele Beierse pauze plof je op de Viktualienmarkt neer in de gezellige “biergarten”. Hier vind je de beroemde pretzels en worstjes. Voor de winteruitverkoop kan je het beste van eind december tot eind januari gaan.
Authentieke winkels:
● VOR.Shoes – Utzschneiderstraße 7: een in München gevestigd merk dat schoenen verkoopt die volledig in Duitsland ontworpen en geproduceerd zijn.
● Ludwig & Therese Trachtenmode E.K. – 136a, Georgenstraße: de traditionele Beierse klederdracht wordt in de regio nog steeds op grote schaal gedragen. Het is onmogelijk om niet enkele van de mooiste kleine winkels te bezoeken.

6. Boekarest, Roemenië heeft een gemiddelde van 4,26 over een totaal van 2500 winkels. De meeste winkels vind je hier in winkelcentra. Waarvan het Afi Cotroceni en de Bucharest Mall het populairste zijn. De grote winkelcentra worden hier belangrijker gevonden omdat ze alles dichtbij elkaar hebben. De winteruitverkoop start van 15 januari t/m 15 april.

7. Keulen, Duitsland heeft een deels autovrij centrum met een overvloed aan winkels. Dit verklaart het gemiddelde van 4,26 sterren met 1800 winkels. De Schildergasse is de grootste winkelstraat en de beste plek om internationale merken te vinden. Eigenlijk zit de hele buurt vol met winkels. Als je de straat uitloopt in de richting van de rivier, kom je de Hohe Straße tegen, die ook veel te bieden heeft. Aan de andere kant is het voor een meer unieke winkelervaring het beste om naar het Belgisches Viertel te gaan. Voor de winteruitverkoop kan je het beste eind december tot eind januari gaan!

8. Sofia, Bulgarije heeft een winkelcentrum cultuur, maar niet zomaar winkelcentra. De 1600 winkels hebben een gemiddelde score op Google van 4,26. De winkelstraten werden geleidelijk vervangen door winkelcentra na de val van het communisme. Deze straten zijn nu gevuld met prachtige cafés en markten. De mooiste en populairste winkelcentra in Sofia zijn het Paradise Center en de Mall of Sofia. Koopjes scoren doe je van 15 januari tot en met 15 april, tijdens de winteruitverkoop.

9. Rome, Italië heeft geen gebrek aan winkels. De Italiaanse hoofdstad heeft 8400 winkels in verschillende soorten en maten, met een gemiddelde score van 4,25. Of het nu gaat om grote internationale merken of de kleinste lokale winkels, draag comfortabele schoenen om ze allemaal af te kunnen gaan. Via del Corso is waarschijnlijk de grootste, maar alle kleine straatjes in de buurt zijn ook vol met interessante winkels. De winteruitverkoop begint op 5 januari t/m 5 maart.

10. Milaan, Italië is een van de grootste Europese modesteden, met de Fashion Week (17 tot 23 september) als één van de belangrijkste evenementen voor de hele mode-industrie. Maar Milaan staat onderaan op de 10e plaats in deze ranglijst. Het lijkt erop dat de 5800 winkels niet de meest gewaardeerde zijn door het shoppende publiek. Maar een gemiddelde score van 4,25 is ook geen slechte score. Vooral omdat we weten dat Milaan vooral de stad van de ontwerpers en designers is! Onder de hoogtepunten: de wijk Quadrilaterale della moda, Galleria Vittorio Emanuele II en de straat Corso Vittorio Emanuele II. De winteruitverkoop is hier ook van 5 januari tot 5 maart.Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com