You are here: Home » Wellness » BK & GreenPan = bakken en braden zonder PFAS

BK & GreenPan = bakken en braden zonder PFAS

geschreven door Constance

Afgelopen week was er een uitzending van Keuringsdienst van waarde over pannen met een anti-aanbaklaag, waarbij er gesproken werd over PFAS. Ik zal hieronder uitleggen wat PFAS precies is.

Maar wil je een PFAS-vrije pan dan zit je bij BK & Greenpan goed, want al hun pannen zijn PFAS-vrij.

WAT ZIJN PFAS?
PFAS is een verzamelnaam en staat voor poly- en perfluoroalkylstof. Deze groep chemische stoffen is door mensen gemaakt en komt van nature niet voor in het milieu. PFAS’en hebben bepaalde eigenschappen: ze zijn bijvoorbeeld water-, vet-, vuil- en stof-afstotend. Ze kunnen goed tegen warmte en worden niet gemakkelijk aangetast door andere chemische stoffen. Vandaag de dag worden vaak nog producten uit de PFAS groep als hulpstof gebruikt om pannen met een antiaanbaklaag te vervaardigen. Een hulpstof is een stof die niet in het uiteindelijke product terechtkomt. Wel weten we dat verschillende PFAS’en niet afbreekbaar zijn; ze worden niet voor niets ‘forever chemicals’ genoemd. Ze kunnen zich gemakkelijk verspreiden in het milieu en/of ze kunnen ophopen in het menselijk lichaam, dieren en planten, met schadelijke gevolgen van dien.

The Cookware Company steunt met GreenPan en BK het steeds sterkere geluid om het gebruik van PFAS in producten te stoppen. een halt toe te roepen. Al sinds 2007 hebben alle pannen van het Belgische merk GreenPan en het Nederlandse merk BK een PFAS-vrije keramische anti-aanbaklaag. 

 

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com