You are here: Home » Huis & Tuin » Mix en match met industriële meubels en verlichting

Mix en match met industriële meubels en verlichting

geschreven door Constance

Ik ben eind vorig jaar verhuisd, van een groot huis met 3 verdiepingen, naar een appartement. Dus je begrijpt dat er heel veel meubels en accessoires het veld hebben moeten ruimen. Want het óf te groot, paste niet meer in het nieuwe appartement, ik was erop uitgekeken óf het was op of versleten.

Dus dan moet je, na 25 jaar in hetzelfde (hele oude) huis gewoond te hebben, opeens een nieuwe stijl gaan bedenken. Want het appartement is gloednieuw, compleet met ‘goudkleurige’ kozijnen, zowel binnen als buiten.

Wat staat er bij mij in huis?

De stijl waar ik voor gekozen heb, is gebaseerd op een hotellobby; m.a.w. veel fluffy en zachte materialen, lekkere comfortabele kussens op de bank en grote planten. En als tegenhanger heb ik dit gecombineerd met industriële accessoires en accenten.

Zo heeft mijn nieuwe ronde eettafel een houten blad, maar om dit tafelblad zit een stoere zwarte metalen bies. Verder heeft mijn grote staande lamp (meegenomen uit de oude inboedel) gemaakt van zwart staal, een upgrade gekregen want het stoere staal was een perfecte basis  voor een grote zwarte lampenkap, met een gouden binnenkant.

Wat zijn de kenmerken van de industriële woonstijl?

Allereerst is dit vaak een combinatie van stoere en robuuste vormen, materialen én kleuren. Denk dan aan hout, beton en metaal of staal in zwart, bruin of grijs. En juist deze primaire kleuren zijn perfect te combineren met goud, olijfgroen, okergeel of oudroze zodat je toch een ‘zachte’ touch aan je interieur kan geven.

En dat geldt ook voor de combinatie van materialen, want staal, beton en leer gaan prima samen met fluweel en vachtjes.

Eigenlijk is van elk meubelstuk wel een industriële versie te koop, zoals je bij Dimehouse ook kunt zien. Of het nu gaat om een stoel, bank, tafel of kast. En je kan hierdoor zelfs een klassiekere inrichting een moderne industriële twist geven, en dat kan al door slechts één bepalend meubelstuk te vervangen, zoals een eettafel, servieskast, tv-meubel, bank of fauteuil.

Industriële verlichting geeft sfeer

Wil je rustig ‘wennen’ dan kan je ook beginnen met het aanpassen van je verlichting. Want er is een ruime keuze uit industriële lampen, of het nu gaat om staande of tafellampen of de populaire industriële hanglamp.

Als je een grote eettafel hebt dan is er grote keuze aan hanglampen met houten frames en glas. Is je inrichting strak en modern kies dan voor een hanglamp met een stalen kap. Maar ook een studeer- of slaapkamer kan je in een klap een upgrade geven met een industriële hanglamp. En als je hoge hal hebt is het erg mooi om dan te kiezen voor industriële hanglampen in diverse hoogtes en dat staat ook erg mooi in het trapgat naar de eerste verdieping. En met zgn. slimme lampen kan je verschillende kleuren creëren, zodat je verlichting nog mooier uitkomt.

De redenen om voor een industriële look te gaan

Met industriële meubels, accessoires en verlichting krijgt je huis een stoere upgrade en is het bijna moeilijk om te kiezen want er is een heel groot en divers aanbod. Zelfs een klassiek gestyled interieur maak je in een klap weer hip en trendy en is je huis klaar voor 2021!

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com