You are here: Home » Ladygadgets » Test; TomTom Touch Cardio

Test; TomTom Touch Cardio

geschreven door Constance

Vorige maand ben ik begonnen met het dragen van de TomTom Touch Cardio en hieronder kan je mijn ervaringen lezen. De Touch Cardio is een bewegingsarmband die oa. ook je hartslag en zelfs je vetpercentage en spiermassa kan meten. Maar hoe is ie mij bevallen?

Allereerst de armband zelf, ik heb de zwarte gekregen, maar er zijn ook andere kleuren banden (los) verkrijgbaar. Je moet wel goed opletten dat je de sluiting goed dicht klikt want ik ben de mijne al een paar keer bijna verloren. Een voordeel is wel dat je bijna niet merkt dat je de tracker draagt en dat is tijdens het sporten heel fijn, maar als je onder de douche staat en je realiseert dat je hem nog draagt is wel vervelend. De Touch is nl. wel spatwaterdicht maar moet onder de douche (of tijdens het zwemmen) toch echt af.

Om de TomTom Touch Cardio op te laden moet je hem uit het bandje halen, en na afloop klik je het apparaatje weer vast. Ik vond het niet altijd even duidelijk of ik het bandje nu goed vast had, of dat ie omgedraaid moest worden, je kan de tracker nl. maar op 1 manier vastklikken in het bandje.

Als ‘bewegingsmeter’ voldoet de Touch eigenlijk niet, want je krijgt geen trilsignaal (of andere waarschuwing) dat je al een tijdje stil zit. Je moet voor alle handelingen op het knopje drukken en alles moet je ook handmatig starten, oa. de meting van je vetpercentage en je hartslag.

Het meten van het vetpercentage liep bij mij ook niet vlekkeloos, komt misschien door mijn lange nagels, maar je moet je wijsvinger op een bepaalde manier op de touchbutton houden en dan kan het apparaat dit aflezen. Bij mij lukt het óf helemaal niet (zelfs niet na een aantal keren proberen) of het lukt wel maar dan had ik geen flauw benul meer hoe ik mijn wijsvinger nu precies gehouden had.

Ook op de bijbehorende app heb ik wat aanmerkingen. Hij stond in 1e instantie op mijn smartphone maar ik werd zwaar geïrriteerd van de popup melding waarin mij elke keer werd gevraagd om mijn BT-verbinding in te schakelen. Ik zet mijn BT alleen aan als ik deze nodig heb, en dan is zo’n popup echt overbodig. Maw. ik heb de app op mijn tablet en iPad gezet en het vreemde is dat dat ik daar die popup geen enkele keer heb gezien. De app zelf geeft ‘basic’ informatie en als je meer wilt bekijken kan je hiervoor naar de TomTom mysports site gaan.

De batterij vd Touch is gemiddeld na 3 dagen leeg en als ie bijna leeg is, kan je dit alleen maar zien als je dit checkt op de tracker zelf, je krijgt hiervan ook geen enkel signaal of waarschuwing. Het meten van je hartslag werkt wel prima, maar ik had ook niets anders verwacht van TomTom. En dit geldt eveneens voor de stappenteller en je kan ook exact nalezen hoeveel uur je geslapen hebt.

Helaas heb ik de smartphone meldingen vwb berichten, telefoontjes etc niet kunnen testen want mijn Android telefoon wordt niet ondersteund. Dus check even of je een iPhone met iOS 8 of later hebt. Of Android 4.4 of later op deze telefoons; Samsung: S8, S7, S7 Edge, S6, S6 Edge, S5, S5 Mini, S5 Plus, S4, S4 Mini, A3, A5, Note 3, Note 4, J5. Nexus: 5, 5X, 6. HTC: One M8 en M9. LG: G4, G5. Sony: Xperia Z3, Z3 Compact. Huawei: P10, P9, P9 Lite, P8, P8 Lite, Honor 7 en OnePlus One.

Conclusie; ik vind de TomTom Touch Cardio een beetje lastig apparaat. Hij voldoet op een aantal vlakken zeer goed, maar ik vind de batterijduur vrij kort, de BT popup echt heel irritant en het meten van mijn vetpercentage verliep niet vlekkeloos. En ook het feit dat ie niet geschikt  is voor onder water is onhandig. Dus een onverdeeld JA of NEE kan ik deze keer niet geven.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com