You are here: Home » lifestyle nieuws » Het eiland Gran Canaria

Het eiland Gran Canaria

geschreven door Constance

De Canarische Eilanden blijven onverminderd populair voor een zonvakantie, in de zomer én in de winter. En tijdens je vakantie op Gran Canaria kan je het hele jaar door van zon, zee, strand én cultuur genieten.

 

Ligging

Het eiland Gran Canaria behoort tot Spanje en is van vulkanische oorsprong. Gran Canaria ligt ten zuidoosten van Tenerife en ten westen van Fuerteventura. Maar ook Afrika ligt om de hoek, nl. op zo’n 150 km. afstand. Het vasteland van Europa ligt een stukje verder weg, op 1.350 km.

Het eiland Gran Canaria is rond en heeft een diameter van ong. 50 km. en is in het totaal 1560 km² groot en de hoogste berg is de Pico de las Nieves, waarvan de top op 1949 meter hoogte ligt. 

Hoe kom je er?

De hoofdstad is La Palmas de Gran Canaria, beter bekend als Las Palmas. Hier ligt ook de luchthaven van het eiland en deze luchthaven is ook gelijk een van de drukste van Spanje. Je kan Gran Canaria ook bereiken per (veer)boot, je arriveert dan in Puerto De La Lux. Deze haven wordt ook regelmatig door cruiseschepen aangedaan.

 

Klimaat

Gran Canaria heeft een warm subtropisch klimaat en de gemiddelde temperatuur is 22°C. De meeste regen valt in november, december en januari en de droogste maanden zijn juni, juli en augustus . In de bergen is het wat koeler en kan er zelfs sneeuw liggen. En tijdens de Calima (een warme wind vanuit de Sahara) kunnen de temperaturen oplopen tot boven  40 °C en hangt er een stofwolk van Saharazand boven het eiland.

Het zuiden is droger en zonniger dan het noorden en hier liggen de badplaatsen Maspalomas, San Agustin, Playa del Inglés en Costa Meloneras. En in het zuidwesten zijn ook de havenstadjes Puerto Rico en Puerto de Mogán zeer geliefd als strandvakantie.

De Canarische keuken

 In de vissersdorpen zijn het vis en schaaldieren die op de kaart staan en hierdoor kan je altijd genieten van  heerlijk gegrilde vis met wat zeezout, olijfolie en kruiden. Een lekker bijgerecht zijn de typische Canarische aardappeltjes. Deze in de schil bereide aardappeltjes worden geserveerd met een pikante rode saus (mojo rojo). Andere gerechten bekende gerechten zijn soepen en stoofschotels.

Bezienswaardigheden

Behalve genieten van zon, zee en strand kan je, tijdens je vakantie op Gran Canaria ook terecht voor cultuur. Zo staat in Las Palmas  het huis van de ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus. Hier is ook het museum gevestigd waarbij de cultuur van de oorspronkelijke bewoners (de Guanchen) van de Canarische Eilanden aan bod komt. En in de buurt van Las  Palmas ligt de Jardín Botánico Canario Viera y Clavijo botanische tuin.

Voor kinderen is het Palmitos Park (Playa del Inglés) erg leuk. Dit is een vogelpark en dolfinarium.

Puerto de Mogán wordt ook wel ‘klein Venetië’ genoemd en is vooral op vrijdag erg druk vanwege de markt die ook bij toeristen goed bezocht wordt. En de grootste markt van het eiland wordt op dinsdag gehouden, bij de plaats Arguineguin.
De vuurtoren Faro de Maspalomas is een van de veel gefotografeerde herkenningspunten van Gran Canaria.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com