You are here: Home » Accessoires » Test; Ekster Wallet kaarthouder & Tracker

Test; Ekster Wallet kaarthouder & Tracker

geschreven door Constance

Zoals ik al eerder heb aangekondigd, ben ik benaderd door Ekster Wallet om 2 verschillende kaarthouders te testen en ook de speciale Ekster Tracker. Een wallet voor alleen je pasjes is niets nieuws maar een wallet voor je pasjes en een tracker is dat wel. En eigenlijk is de Ekster Tracker nu net datgene dat de Ekster Wallet anders dan anders maakt.

Pasjeshouder zijn meestal een ‘mannending’ want wij, vrouwen, hebben altijd een handtas tot onze beschikking waarin wij al onze zooi in kunnen opbergen en meenemen. Resultaat; teveel zaken in die handtas, en je bent alsnog alles kwijt. Tenzij je een grote portemonnee hebt, maar die past dan weer never ever in een kleine clutch. Die grote handtas heb ik inderdaad nog steeds, maar ik betrapte me erop dat ik steeds vaker een klein tasje meenam voor oa. wat los geld en mijn pasjes. En ik had inmiddels ook al een pasjeshouder aangeschaft.

Daarom was ik ook reuze benieuwd wat de Ekster Wallet nu zo anders maakt tov. andere merken en dan met name de Ekster 3.0, hun allerlaatste model en de speciale Chipolo tracker. Ik mocht een 2tal modellen uitzoeken, en aangezien ook Testman een pasjeshouderfan is, besloot ik om er een voor hem en een voor mijzelf te bestellen.

Ik heb van Ekster Wallet 2 modellen ontvangen, nl. de Ekster Parliament in Merlot Red incl. tracker en de Ekster Senate in Blush Beige incl. tracker. Nu is het onhandig om beide modellen tegelijk te testen dus gaat ook Testman voor mij aan de slag met Parliament en ikzelf met Senate.

Testmodellen

 

De Parliament; volgens de beschrijving kunnen hier 10 kaarten in, maar dat ging met geen mogelijkheid. Testman kon er niet meer dan 6 in kwijt. Dus dit is wel een aandachtspuntje. Verder kan je ook nog wat briefgeld of bonnetjes kwijt in de 2 vakjes. De Tracker past niet goed in een van de vakjes maar je kan hem wel onder het elastiek stoppen, nadeel is dan wel dat de houder zelf niet goed meer sluit en de kans op  het verliezen de Tracker is ook aanwezig. Testman vond de Ekster Wallet wel mooi gemaakt en afgewerkt maar was wel een beetje teleurgesteld over het feit dat de inhoud van het aantal pasjes niet groter is. En dat je de Tracker niet echt goed kan opbergen.

De Senate; ik heb een meer ‘dames-achtige’ kleur gekregen, nl. Blush Beige. De Senate is ook mooi afgewerkt, maar ook hier hetzelfde euvel als bij de Parliament. Volgens de website is er ruimte voor minimaal 7 kaarten maar ik kon met moeite er 6 kaarten in kwijt, maar 5 kaarten is eigenlijk wel het maximale aantal. En als je de Tracker in de kaartsleuf stopt kan je nog maar max. 3 kaarten kwijt. Over de Senate zit een grote elastieke band en aan deze band zit een losse leren hoes, met nog 1 klein vakje. Dit vakje is echt te klein voor de Tracker, je kan hier wat bonnetjes of papiergeld in kwijt. De Tracker kan wel tussen de leren hoesje en de Ekster Wallet zelf stoppen, maar ook hier bestaat dan het gevaar dat je de Tracker gaat verliezen. Hij is ook onder de band te stoppen, maar ook dan kan je hem gemakkelijk kwijt raken.

Conclusie

Over het opbergen van de Tracker 3.0 is niet goed nagedacht, heel jammer want de Tracker is wel een handige ‘en nuttige toevoeging aan de Ekster Wallet. En het aantal pasjes dat genoemd wordt op de Ekster Wallet website is niet correct, helaas. Beide producten zien er wel heel mooi uit, het leer is mooi zacht en de modellen zijn in veel verschillende kleuren beschikbaar.

Hoe werkt de Chipolo Ekster Tracker 3.0?

De Ekster Tracker stop je dus bij je Ekster Wallet en deze tracker wordt opgeladen door zonlicht of ander soort licht en dat hoeft maar 1x per 2 maanden. Ben je je Ekster Wallet kwijt dan kan je vanaf de app op je telefoon een signaal versturen en de kaart geeft dan een geluidje af, en voila je hebt je pasjes weer gevonden. De verbinding werkt met Bluetooth. Ben je je tracker buitenshuis verloren, dan kan de eerlijke vinder dmv. de QR-code op de achterkant van de Tracker, je terugvinden. De Tracker is ook te koppelen met oa. Google Assistant, Alexa en Siri.

Je dient eerst de speciale Chipolo app te downloaden, de Tracker te koppelen aan een account en dan ben je klaar. Het koppelen met Google Assistant blijft altijd lastig, dit ligt niet aan de Tracker maar aan Google Assistent. En terwijl ik hiermee bezig was, kwam ik erachter dat de Tracker ook te gebruiken is om Selfies mee te maken. Je klikt 2x op de knop op de Tracker en je foto is gemaakt. Super leuk om te weten, vooral omdat deze feature echt nergens genoemd wordt.

Conclusie

De Tracker 3.0 is een handig apparaatje, dat je niet alleen bij de Ekster Wallet kan gebruiken maar ook voor een aantal andere zaken. En als extraatje is ie ook nog eens te gebruiken voor je Selfies.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com