You are here: Home » lifestyle nieuws » To ski or not to ski? Skivakantie nieuwe stijl: wintersport én ontspanning

To ski or not to ski? Skivakantie nieuwe stijl: wintersport én ontspanning

geschreven door Constance

Heb je nog wintersportplannen? Maar wil je niet elke dag op de lange latten staan?  Innsbruck is ideale uitvalsbasis voor winterse vakantie met zowel sport als ontspanning.

Volgens de laatste trends is non-stop op de piste staan echt zo 2019. Steeds vaker wordt de wintersport gecombineerd met culturele uitstapjes, wellness of sightseeing. De perfecte uitvalsbasis voor zo’n veelzijdige sneeuwvakantie is Innsbruck. Met 13 skigebieden rondom zijn er meer dan genoeg pistes en winteractiviteiten die je kunt afwisselen met bezoeken aan de stad.

De basis van een geslaagde skivakantie ligt natuurlijk bij een mooi skigebied. Alle 13 skigebieden rondom Innsbruck liggen op maximaal een uur reistijd van het centrum van de stad. Zo kun je middenin de stad verblijven en iedere dag kiezen tussen 400 kilometer piste in de omgeving.

Ben je het skiën beu? Dan biedt de stad nog genoeg alternatieven, zoals gastronomie, cultuur en wellness.
Dompel jezelf onder in de rijkdom die de Hapsburg dynastie heeft nagelaten in deze Alpenstad. Bezoek de Hofkerk, de Hofburg, het Gouden Dak en Slot Ambras. Of ervaar hoe de Tiroolse boeren vroeger leefden in het Tirools Volkskunstmuseum.

Niet zo’n kunstliefhebber? Bewonder dan het uitzicht vanaf de Bergisel springschans, ga op onderzoek uit in het Audioversum Sience Center of bezoek de Alpenzoo; de hoogstgelegen dierentuin van Europa.

Heb je geen zin om te skiën maar wel zin om actief bezig te blijven? Met de SKI+CITY pas krijg je ook toegang tot de Olympiaworld schaatsbaan en verschillende zwembaden in de stad. Natuurlijk kun je ook lekker gaan winterwandelen door de stad of door de bergen die de stad omarmen. Op de website van Innsbruck Tourismus worden verschillende routes beschreven.

Waar het culinaire aanbod in skidorpen vaak beperkt is, biedt Innsbruck een grote verscheidenheid aan restaurants en bars. Door de geografische ligging zijn zowel de ‘heimische’ Duitse keuken als de Mediterrane Italiaanse keuken goed vertegenwoordigd. Daarnaast vind je er allerlei internationale restaurants, van Thais tot Argentijns, en van Amerikaans tot Japans. Voor vegetariërs en vegans biedt de stad veel meer opties dan de bekende piste-gerechten Kaiserschmarrn en spaghetti Bolognese.

Wissel een koude skidag af met een warme dag wellness. De SKI + CITY pas biedt toegang tot 3 overdekte verwarmde zwembaden en de StuBay sauna. Geniet er van opgietrituelen in de Finse, Turkse of Panoramasauna. Het zwembad van Axams en StuBay hebben beiden speciale baden voor de allerkleinsten.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com