You are here: Home » lifestyle nieuws » Muto, de nieuwe e-bike voor in de stad

Muto, de nieuwe e-bike voor in de stad

geschreven door Constance

De e-bike is niet meer weg te denken, maar heeft toch vaak last van een imago probleem, nl. dat ie eigenlijk alleen bedoelt is voor bejaarden. Dat is absoluut niet het geval is, blijft wel uit de cijfers, de e-bike is populairder dan ooit. En ook steeds meer jongeren fietsen naar school op een e-bike.

Aan de looks van de e-bike mag nog best wel wat gedaan worden, en daarom heeft Stella een nieuw merk gelanceerd; Muto. Deze Nederlandse e-bike is bedoeld als echte stadsfiets. Muto speelt flexibel in op het ritme van een stadsleven: van het naar school brengen van de kinderen en de reis naar het werk, tot een bezoek aan de sportschool, de supermarkt of een museum aan de andere kant van de stad.

Muto is een unisex model, en heeft geen stang, een laag frame en brede branden. En dankzij het  innovatieve Click & Roll-systeem kan je heel eenvoudig de verschillende bijbehorende accessoires, zoals een kinderzitje, mand of boodschappenkrat, met één simpele klik plaatsen en weer los koppelen.

 

Bovendien fietst de e-bike zowel met als zonder elektrische aandrijving net zo comfortabel. Dit is belangrijk, omdat uit onder zoek is gebleken dat veel stedelingen graag zelf fietsen, zodat ze voldoende beweging krijgen. Toch vinden zij in sommige gevallen een steuntje in de rug best prettig, zoals bij langere afstanden, tegenwind, en een steile brug of heuvel. De integratie van voor- en achterverlichting in de spatborden, alsmede de zij-verlichting in het frame, maken Muto goed zichtbaar in het verkeer en minder kwetsbaar voor vandalisme of schade. Met een volle  accu kan je tussen de 40 & 70 kilometer afleggen, en de accu is onzichtbaar geïntegreerd in het frame, maar is met één klik gemakkelijk te verwijderen om op te laden en diefstal te voorkomen.

Iedereen gebruikt zijn of haar e-bike op verschillende manieren; het ene moment vervoer je veel boodschappen, dan breng je de kinderen naar school, ga je naar je werk of even op de koffie bij vrienden. Elke keer een kinderzitje of krat verwisselen of verwijderen is een hoop gedoe. Muto heeft daar een oplossing voor: het biedt 25 accessoires die los verkrijgbaar zijn. Deze accessoires, van kinderzitje tot boodschappenkrat, zijn dankzij het unieke Click & Roll-systeem in een handomdraai te verwisselen. Daarnaast ontwikkelde het e-bike-merk een innovatieve supportbar, met een driepuntssysteem voor extra veiligheid bij zware belasting, zoals een kinderzitje of de wekelijkse boodschappen. De accessoires zijn universeel, zowel voor- als achterop  te gebruiken en gemakkelijk op slot te zetten.

De Muto is zo ontwikkeld dat hij nauwelijks onderhoud vergt. Na levering van de onlinebestelling, pak je de speciaal ontworpen fietsdoos uit, monteer je de trappers en ga je op pad. De ontwerpers kozen in plaats van een traditionele metalen fietsketting voor een belt-drive, die zorgt voor veel minder weerstand.

Muto is met een early-birdprijs van 1.549 euro aanzienlijk betaalbaarder dan bestaande elektrische fietsen van dezelfde hoge kwaliteit. De normale verkoopprijs zal 1.699 euro zijn. De Muto is beschikbaar in 4 kleuren: Piano Black, Arctic White, Koala Grey en Electric Blue.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com