You are here: Home » lifestyle nieuws » Element Amsterdam opent Spaans restaurant Gordal

Element Amsterdam opent Spaans restaurant Gordal

geschreven door Constance

Afgelopen woensdag heb ik al een voorproefje (letterlijk én figuurlijk) gehad bij het Spaanse restaurant Gordal en dit restaurant heeft, gisteren, officieel haar deuren voor het publiek geopend. En ik kan je verzekeren, ik heb heerlijk gegeten.

sfeer gordal

Restaurant Gordal biedt verschillende tapas en authentieke Spaanse gerechten in combinatie met lokale wijnen, bieren en huisgemaakte sangria. Het restaurant zit in het Element Amsterdam hotel en is daardoor ideaal voor de hotelgasten, maar ook voor de shoppers op het Gelderlandplein én de omwonenden rond de Zuidas.

Het restaurant heeft deze maand een metamorfose ondergaan, van Carrots & Co naar Gordal. Het nieuwe menu, dat om de maand wordt aangepast, bestaat voor 50% uit authentieke Spaanse gerechten en tapas, en voor 50% uit charcuterie en bijzondere kazen.

gordal met kok

Het concept ‘shared dining’ zal centraal staan, zo kan je 5 schotels bestellen met verschillende kleine gerechten voor € 40,- om samen te delen. Daarnaast worden gasten bij Gordal meegenomen op een culinaire reis door Spanje waarbij er, naast de reguliere kaart, maandelijks een gerecht uit een specifieke regio wordt aangeboden. De cultuur, gewoontes en lokale smaken van dit gebied staan die maand dan centraal. Om de Spaanse authenticiteit van het restaurant te waarborgen heeft Element Amsterdam een Spaanse chef aan het Gordal-team toegevoegd: Gines Peregrin.

De naam van het restaurant verwijst naar de Spaanse Gordal olijven die hand geplukt worden door een klein familiebedrijf in Andalusië. De olijven worden op natuurlijke wijze gefermenteerd met alleen water en zout. De Gordal-olijf is anders dan reguliere olijven door de grootte en stevige, sappige smaak. Deze bijzondere kwaliteitsolijf wordt in de Spaanse keuken veelvuldig gebruikt en mag daarom in het nieuwe restaurant van Element Amsterdam niet ontbreken. De Gordal-olijven zijn ook verkrijgbaar in het restaurant en in Restore, de Grab & Go-pantry van het hotel, zodat ook de hotelgasten ze kunnen gebruiken als ze zelf gerechten willen bereiden in de kitchenette op hun kamer.

spaans eten gordal

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Het eiland Gran Canaria - Lifestylelady.nl 11 juli 2019 - 19:09

[…] Hier ligt ook de luchthaven van het eiland en deze luchthaven is ook gelijk een van de drukste van Spanje. Je kan Gran Canaria ook bereiken per (veer)boot, je arriveert dan in Puerto De La Lux. Deze haven […]

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com