You are here: Home » Shoppen » Een nieuw jaar! Tijd om jezelf te verwennen

Een nieuw jaar! Tijd om jezelf te verwennen

geschreven door Constance

Op naar het voorjaar, ondanks dat de winter nog in volle gang is. En het voorjaar is dé tijd voor het uitspitten van je kledingkast, het sorteren van je schoenen en om je sieraden collectie onder de loep te nemen.

Elke vrouw, jong of oud, houdt van sieraden. Of het nu om de klassieke parelketting van je oma gaat, je bedelarmband uit je jeugd of die speciale  ring die je van je lief hebt gekregen als herinnering aan een speciale gebeurtenis in jullie leven. Dit zijn waarschijnlijk de sieraden die je koestert en die je nooit weg zal doen.

Maar er zijn ook dames sieraden die je gewoon weg moet hebben! Dit kan een stoere ‘chunky’ armband zijn, een handige smartwatch of een paar trendy oorbellen die zo goed bij je favoriete jurkje past.

Oorbellen

Of je nu een of meerdere gaatjes in je oren hebt, met een paar nieuwe oorbellen ga je stralen. Maar weet je dat je bij je het kopen van oorbellen rekening moet houden met de vorm van je gezicht.

Is je gezicht wat voller, met een ronde kin? Dan heb jij een rond gezicht en is het breedste punt van je gezicht ter hoogte van je oren en wangen. Langwerpige en vierkante oorbellen passen dan het beste bij je gezicht want deze maken je gezicht smaller en langer.

Een langwerpig gezicht heeft een strakke kaaklijn met brede jukbeenderen en een smalle kin. Om je gezicht ‘breder’ te laten lijken kan je het beste korte of brede oorbellen in je oren doen, zoals studs. En als je meerdere gaatjes in je oren hebt, dan is een rijtje met verschillende studs een echte eyecatcher.

Is je kaaklijn breed en hoekig? Dit zijn de kenmerken van een vierkant gezicht. En dan kies je voor ronde hangende oorbellen. Deze laten je gezicht smaller lijken.

Is je kaaklijn smaller dan bij je slapen? Dan heb je een ovaal gezicht en kan je alle soorten oorbellen dragen. Groot, klein, vierkant of rond, alles past bij de vorm van jouw gezicht. Lucky you!

Ringen

Net als bij oorbellen is het handig om te kijken welke ring het beste bij jouw handen en vingers past. Ik heb zelf lange smalle vingers, en hoe leuk ik het ook vind om heel veel ringen om 1 vinger te dragen, het staat niet mooi.

Als je lange smalle vingers hebt kan je het beste 1 grote ring dragen. Heb je brede handen dan zijn brede ringen perfect.  En heb je korte vingers, stapel dan een paar dunne ringen op elkaar, zo lijken je vingers slanker.

Kettingen

Wil je je nieuwe outfit compleet maken, vergeet dan je ketting niet. En er zijn een paar handige tips waarmee je kleding nog mooier kan laten uitkomen.

Een simpel t-shirt kan je opfleuren met een grote ketting, gemaakt van grote kralen of stenen.

Draag je een strapless topje, dan is 1 mooi dun kettinkje voldoende. Dit geldt ook voor een jurkje of top met een v-hals of hartvorm, less is more.

Bij een asymmetrische top kan je perfect een grote lange ketting dragen. En bij een vierkante uitsnijding past een vierkante ketting (groot of klein) het beste.

Sieradentrends 2022

Mix & Match; dit zie je vooral terug bij de oorbellen en houdt in dat je in je ene oor een hangende oorbel doet en in je andere oor een stud. Of je mixt 2 verschillende designs en dan komen die 2 ‘losse’ oorbellen waarvan je er 1 bent verloren goed van pas.

Leuk voor deze zomer zijn sieraden met schelpen, en of je ze nu als oorbel, ketting, armband of enkelbandje draagt; schelpen mogen niet ontbreken. En als je een crea-bea bent, dan maak je deze gewoon zelf.

Een andere trend zijn grote schakelarmbanden, oorbellen en kettingen, net als sieraden met glasparels. En wil je een subtielere look, ga dan voor sieraden met een bloemmotief. Deze fleuren je outfit én je humeur op.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com