You are here: Home » Accessoires » Een horloge koop je voor het leven

Een horloge koop je voor het leven

geschreven door Constance

Een modieus horloge is vaak een leuke accessoire en geeft je outfit net dat beetje meer, maar na 1 of 2 seizoenen belandt deze vaak in een lade. Maar als je een horloge van een klassiek merk kiest, weet je dat je een horloge voor het leven aanschaft.

Het Japanse horlogemerk Seiko (afgeleid van ‘Seikosha’ wat Huis van Precisie betekent) is een van de weinige horlogefabrikanten die alle uurwerktechnologieën in hun eigen fabriek vervaardigen en zij doen dit al sinds 1881.

Waarom kies je voor een Seiko Astron?

Het eerste Seiko Astron horloge werd gelanceerd op 25 december 1969, en was daarmee het allereerste quartz horloge ter wereld. Seiko gaf vervolgens alle patenten vrij en hiermee werd tegelijkertijd de wereldwijde standaard gezet, en ook nu nog, maken bijna alle quartz horloges gebruik van het systeem dat Seiko toen heeft ontwikkeld.

De Seiko GPS Solar horloges

Inmiddels heeft Seiko een nieuwe Astron generatie ontwikkeld, n.l. de GPS Solar serie. Dit zijn de eerste horloges ter wereld die gebruik maken van zonne-energie.

Tweemaal daags legt het horloge, door middel van GPS, met vier satellieten. Bovendien identificeert het horloge zelf de tijdzone en staat het horloge exact op tijd met een maximale afwijking van slechts 1 seconde in de 100.000 jaar.

Mocht er, om wat voor reden dan ook, toch een handmatige aanpassing van de tijd nodig zijn, dan kan dit met slechts 1 druk op de knop. En worden de wijzers op de exacte, juiste lokale tijd gezet, inclusief Daylight Saving Time.

Verder kan je ook heel eenvoudig switchen tussen de tijd bij je thuis en de tijdzone waarin je je bevindt.

Zodra de wijzerplaat zonlicht detecteert, maakt het horloge verbinding met het GPS netwerk en wordt de juist tijd ingesteld. Is er geen licht te zien, dan herinnert de Seiko Astron zich het moment van de laatste verbinding en gaat het horloge zelf aan de slag om het GPS signaal te kunnen ontvangen. Seiko heeft ervoor gezorgd dat er maar 20% van de normale hoeveelheid energie hiervoor gebruikt wordt.

En de antenne zit heeft de vorm van een ring, die verborgen zit onder de rand van het horloge. En hierdoor is de ontvangst optimaal.

Het saffierglas is voorzien van een speciale ontspiegelende coating, waardoor je altijd de tijd goed kan aflezen.

Klassiek of sportief?

Afhankelijk van het type dat je bent en en de kleding die je draagt, heb je keuze uit diverse kleuren horlogekasten, -banden (rvs of titanium) en wijzerplaten.

Het meeste sportieve Astron model is er in het groen, zwart en blauw.

Heb je liever een klassieker model, kies dan voor een zilverkleurige (rvs of titanium) kast en horlogeband, met een zwarte of donkerblauwe wijzerplaat en zilverkleurige wijzers.

En met de combinatie van een roestvrijstalen kast en band, met een donkerblauwe wijzerplaat en goudkleurige wijzers geef je een pols een modieuze én stijlvolle look.  

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com