You are here: Home » Tuin & terras » LED Spots, voor binnen én voor buiten

LED Spots, voor binnen én voor buiten

geschreven door Constance

We weten inmiddels dat de kosten voor energie (gas & licht) de aankomende winter behoorlijk gaan stijgen. Daarom is het handig én verstandig om je energie gebruik onder de loep te gaan nemen en maatregelen te gaan nemen om op je rekening te  kunnen gaan besparen. Een van de meest eenvoudige manieren is om je oude gloei- of spaar- of halogeenlampen te gaan vervangen voor LED lampen of spots.

Waarom moet ik voor LED lampen kiezen?

Er zijn heel veel verschillende redenen om te kiezen voor een LED lamp of LED spot, maar de allerbelangrijkste reden is toch echt het energie verbruik.

Je bespaart al heel eenvoudig en snel 50% en als je een LED lamp of spot met een sensor koopt, loopt je besparing al snel op naar 90%.

Maar ook de levensduur van LED is belangrijk en daardoor goed voor je portemonnee. LED lampen gaan zo’n 35.000 uur mee en dat is wel 30 keer langer als een gloeilamp en 25 keer langer dan een halogeen lamp. Verder geven LED lampen geen giftige stoffen af zoals kwik, worden ze niet warm en produceren ze geen gevaarlijke straling.

Wij hebben spots in het plafond, kan ik die ook vervangen?

Doordat LED verlichting de huidige standaard geworden is, kan je alle lampen en spots in verschillende kleuren, formaten en toepassingen kopen.

Zijn LED spots er in verschillende kleuren?

LED spots zijn er 3 kleurvarianten, nl. 3000K, 4000K en 6000K. Zo is 6000K vergelijkbaar met daglicht en is daarom een goede keuze voor de keuken of je thuiskantoor. In dit licht kan je je ook beter concentreren, blijkt uit diverse onderzoeken.

Wil je meer sfeer en intimiteit creëren, zoals in de woonkamer of slaapkamer, ga dan voor een spot van 3000K (warm wit licht) of 4000K (neutraal wit).

Hoe sluit ik led spots aan?

Als je stroom gestuurde spots wilt ophangen, mag je deze nooit onder spanning aansluiten en moet je ook rekening houden met het feit dat deze altijd serie geschakeld moeten worden.

Serieschakeling heeft immers 1 stroom pad. De stroom komt binnen via de + en verlaat de spot weer via de – en dat gaat zo door naar de volgende spot. Net zolang dat alle spots stroom hebben.

Ik wil LED spots in de tuin, terras of balkon

Het is natuurlijk heel fijn als je je buitenruimte goed kan verlichten. In de donkere herfst- en wintertijd geef je je tuin, terras of balkon met led spots extra sfeer, terwijl je in de lente en de zomer langer kan genieten van een mooie zwoele avond met vrienden. En verlichting in je tuin houdt ook ongenode gasten tegen.

De makkelijkste manier om dit voor elkaar te krijgen is met grondspots op zonne-energie. Je prikt ze zo in de grond tussen de planten en bloemen, of op je terras of balkon, in de bloembakken of potten. Overdag worden ze opgeladen door het daglicht en zodra het schemerig wordt gaan ze automatisch aan. En je hoeft niet bang te zijn voor een regen-, hagel- of sneeuwbui, deze spots zijn immers waterdicht.

 

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com