You are here: Home » Huis & Tuin » Aan de slag in de tuin, balkon of terras met Wolf Garten multi-star

Aan de slag in de tuin, balkon of terras met Wolf Garten multi-star

geschreven door Constance

De lente is begonnen, de klok staat weer 1 uur vooruit dusssss aan de slag in je tuin, balkon en terras. Het tijd om de boel zomerklaar te maken.

Iedereen die regelmatig in de tuin werkt herkent dit vast wel; een wirwar aan stokken voor je schep, hark, schoffel en ga zo maar door. En dan nog de nodige lange stangen voor het nodige hoge snoeiwerk. Want het is wel heel leuk een tuin, maar als dat gereedschap. Waar laat het je het allemaal? Dat moet gemakkelijker kunnen.

Wolf Garten heeft hiervoor het multi-star kliksysteem bedacht en met slechts 1 klik kan je meer dan 70 verschillende opzetstukken op een van de 15 stelen klikken. Zo heb je altijd het juiste hulpstuk voor jouw tuinklus bij de hand.

Maar Wolf Garten heeft iets nieuws, nl. de E-multi-star. Dit is nieuwe, ergonomische accu-basissteel en vijf gereedschappen met accu, zoals een heggenschaar en een gazontrimmer. En je kan ook de andere opzetstukken op de accu-basissteel klikken, dus heb je het beste van 2 werelden.

 De basis van het duurzame e-multi-star-systeem is de aluminium BS 140 eM-steel, deze is 140 cm lang inclusief handvat en weegt slechts 1 kilo. Aangedreven door een accu-set met vijf 2,5 Ah lithium-ioncellen, heeft de 18V accu van deze basissteel een oplaadtijd van ongeveer 60 minuten. En je hangt de steel op in de muurbevestiging die tegelijkertijd ook de oplader is. Zo kun je altijd meteen aan de slag.

Je kunt dit voorjaar aan de slag met 5 accu-aangedreven gereedschappen: een gazontrimmer, heggenschaar, takkenschaar, grasschaar en een takkenschaar. Met behulp van de multi-star adapter met vergrendeling worden de nieuwe, lichtgewicht
opzetstukken met slechts één klik stevig aan de accu-steel bevestigd.

De ergonomisch gevormde handgreep van de accu-steel ligt comfortabel in de hand en maakt een bediening in verschillende posities mogelijk – of het nu op de grond of in de lucht is. Alle gereedschappen zijn uitgerust met een scharnier waarmee de werkhoek tussen het gereedschap en de accu-steel op een flexibele manier kan worden gewijzigd zodat je ergonomisch kan werken.
De accu-steel heeft een veiligheidsschakelaar zodat het gereedschap kan worden gestart en gestopt zonder dat de veiligheidsknop elke keer opnieuw moet worden geactiveerd.

De e-multi-star collectie van dit voorjaar;
Gazontrimmer LT 25 eM heeft een 1,4 mm enkele draad en automatische draaddoorvoer en een snijdiameter van 25 cm. Heggenschaar HT 40 eM heeft een verstelbare werkhoek die zorgt voor extra comfort bij het snoeien van de bovenkant van de heg en maakt veilig werken vanaf de grond mogelijk zonder het gebruik van een ladder. De tegengestelde draaiende messen van de heggenschaar van 1,9 kg hebben lasergeslepen messen met een snijlengte van 40 cm en een mesafstand van 16 mm.
Kettingzaag PS 20 eM heeft een zeer compacte ontwerp en de flexibele werkhoek zorgen voor de best mogelijke
manoeuvreerbaarheid in de boom. Spikes en haken worden gebruikt om het zagen te ondersteunen en om de afgezaagde takken te verwijderen. De kettingzaag met een bladlengte van 20 cm heeft een motor van slechts 1,8 kg.
Grasschaar GS 10 eM zorgt voor de scherpste gazonranden: deze lichte grasschaar van 0,8 kg werkt met een snijbreedte van 100 mm en heeft een extra scharnier waarmee het mes 90° naar rechts of links kan worden gedraaid. De grote, vaste wielen zorgen voor een hoge wendbaarheid, zelfs op ruw en oneffen terrein.
Takkenschaar TL 32 eM laat je veilig en comfortabel vanaf de grond je takken snoeien. Deze takkenschaar heeft messen met een hygiënische anti-kleeflaag voor eenvoudige reiniging. Hierdoor kunnen takken tot een diameter van 32 mm extra gemakkelijk worden doorgezaagd. Dankzij de verlengstok van 1 m kunnen, afhankelijk van jouw lengte, zelfs moeilijk bereikbare plaatsen op een werkhoogte van ongeveer 4 m gemakkelijk worden bereikt. De snijkop, die met de
draaivergrendeling snel tot 270° kan worden versteld, past zich aan alle groeirichtingen aan. Dit maakt het toppen van het bomen extra gemakkelijk.

Als extra accessoire kan je de D-handgreep toevoegen. De D-handgreep is traploos in positie en hoek verstelbaar, en maximaliseert de wendbaarheid van het e-multi-star systeem verder en vermindert trillingen.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com