You are here: Home » Huis & Tuin » De mooiste verlichting voor de donkere dagen

De mooiste verlichting voor de donkere dagen

geschreven door Constance

De donkere tijd zit er weer aan te komen. Tijd voor gezelligheid in huis! Naast sfeervolle kaarsen kun jij ook genieten van mooie lampen. Deze kunnen een interieur helemaal afmaken. In deze blog vertellen wij jou over de mooiste verlichting voor in huis! Krijg wat inspiratie en word wat vrolijker tijdens de donkere dagen.

Moderne tafellampen voor sfeer

Tafellampen zijn heel sfeervol tijdens de donkere dagen. Hierbij kun je alle verschillende tafels gebruiken om deze lampen op te plaatsen. Denk aan een nachtkastje, een salontafel, een bijzettafel of het dressoir. Doordat er ontelbaar veel varianten zijn is er altijd één die geschikt is voor jouw huis en interieur. Kies voor een opvallende eyecatcher of ga juist voor onopvallende verlichting.

Een lamp die je veel ziet zijn ronde tafellampen. Hiermee kun je een vierkante tafel op een speelse manier breken. Rond is een vorm die vaak wordt geassocieerd met een lamp. Naast ronde lampen vind je ook vierkante of andere geometrische vormen in diverse huishoudens. Kies voor een bepaalde stijl die jij mooi vindt en plaats deze op tafel voor sfeer.

Onmisbare hanglampen in verschillende stijlen

Wanneer mensen aan lampen denken, zijn hanglampen vaak de eerste lampen waar ze aan denken. Dit is eigenlijk de ‘standaard’ verlichting die niet kan ontbreken. Een populaire variant is de sfeervolle industriële hanglamp. Hierbij vind je vaak metalen details in combinatie met zichtbare lichtbronnen.

De hanglampen zorgen voor een gezellige verlichting in huis. Van alle lampensoorten is de hangvariant degene die zorgt voor het meeste licht. Deze onmisbare lamp kun je boven de eettafel hangen, boven je bed of als een accessoire boven de zithoek. Geniet van de mooiste lampen die de show stelen of juist de minder opvallende hanglampen puur voor het licht.

Staande vloerlampen die de ruimte verlichten

Een ruimte is niet compleet zonder een mooie vloerlamp. Deze staande lamp kun je overal in huis plaatsen. Hiermee kun je een bepaald gedeelte van de ruimte verlichten en gezellig maken. Naast de verlichting is het ook een mooie eyecatcher. Door de verschillende stijlen die je kunt vinden is dit een perfecte oplossing voor je huis.

Houd jij van goud en zwart? Dan is de industriële vloerlamp geschikt voor jou. Daarnaast kun je ook kiezen uit een houten variant, een open variant met alleen een pit of moderne, staande lampen. Maak een ruimte helemaal compleet met de mooiste vloerlampen. Kies voor kwaliteit en geniet jarenlang van je keuze.

Kies de juiste lichtbronnen voor je lampen

Je lampen geven pas licht wanneer je hier een passende lichtbron in doet. Hierbij kun je denken aan een lampenpit. Wij raden aan om een grote lampenpit te nemen bij een industriële lamp. Op deze manier weet je zeker dat de pit goed bij de lamp past. Dit complimenteert namelijk de lamp op een manier waardoor deze nog meer uitstraling krijgt.

Bij een hanglamp is dit weer een ander verhaal. Hierin wil je een pit die sfeer geeft of juist veel verlichting. Je kunt ervoor kiezen om dimbare pitten aan te schaffen. Op deze manier kun je op het ene moment gezelligheid creëren en op een ander moment juist meer licht krijgen. Tegenwoordig heb je ook lichtbronnen met kleuren. Deze kunnen ook een leuke toevoeging zijn aan je lamp.

Maak je huis compleet met de meest sfeervolle lampen

Lampen maken een ruimte helemaal af. Je huis is pas compleet wanneer je de mooiste lampen hebt toegevoegd. Dit is niet alleen gezellig, maar ook praktisch. Met de lampen kun je ruimtes verlichten. Zeker in de donkere tijd is dit onmisbaar. Daarnaast maken de verschillende lampen een ruimte ook helemaal af. Maak bijvoorbeeld je woonkamer gezellig met deze tips!

Je kunt ervoor kiezen om strakke, moderne lampen aan te schaffen die niet erg opvallen. Daarentegen is het juist ook een enorme statement in de ruimte. Je kunt er een eyecatcher van maken. Op deze manier maak je je huis gezellig, interessant en helemaal naar jouw smaak. Welke keuzes je ook maakt; lampen zijn de basis van gezelligheid in huis.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com