You are here: Home » Accessoires » De woonkamer: zó maak je het knus en gezellig!

De woonkamer: zó maak je het knus en gezellig!

geschreven door Constance
canvas specialist

Wat is het verschil tussen een onpersoonlijk huis en knus huis? Het zit hem in de details! Hoewel namelijk in de woonkamer opvallende elementen zoals de vloer en grote meubels (banken, stoelen, tafels, tv-meubels) gelijk in het oog springen, zijn het de accessoires die een persoonlijke sfeer aanbrengen. Wat denk je van verlichting, knusse kussens of zelf ontworpen wanddecoratie? Laat met deze tips je woonkamer ook echt als je thuis aanvoelen.

Zacht licht voor sfeer

Kies voor een relaxte sfeer voor zacht en gedempt licht dat van verschillende lichtbronnen afkomstig is. Meerdere sta- of hanglampen (tip: kies voor energiezuinige spaar- of ledlampen) met armaturen en lampenkappen die jouw persoonlijke sfeer weerspiegelen zorgen voor een mooi gespreid licht. Ook sfeervol zijn een kaarsenplateau, windlicht of kandelaar, en deze kun je gemakkelijker verplaatsen om met de lichtsterkte te variëren. Handig zijn trouwens lampen die te dimmen zijn, dan heb je als je zit te lezen wel fel licht, terwijl je als je televisie aan het kijken bent, dit felle licht juist niet nodig hebt.

Ontwerp persoonlijke wanddecoratie

Omdat wanddecoratie opgehangen wordt tegen een groot egaal gekleurd vlak trekt het snel de aandacht. Spring niet gelijk op om een echt schilderij te kopen, dit is helemaal niet nodig. Genoeg alternatieven tegenwoordig met dezelfde uitstraling, die maar een fractie van de prijs kosten.

Twee goede alternatieven die je ook nog eens kunt ontwerpen met je eigen foto’s of afbeeldingen zijn canvasdoeken en posters. Zo doe je ook eindelijk nog eens iets met al die mooie foto’s op je computer, waar je anders nooit meer naar kijkt. Je kunt canvas bedrukken met bijvoorbeeld een vakantiefoto of familiefoto, of een landschap of ander uitzicht dat je zelf hebt gefotografeerd, en hier zelf nog een tekst aan toevoegen. Op dezelfde manier kun je ook een poster zelf maken.

canvas specialist

Zowel bij canvas als bij een poster kun je kiezen uit verschillende formaten. Houd er wel rekening mee dat hoe groter de wanddecoratie, hoe hoger de resolutie van de foto moet zijn voor een scherpe afdruk. Mocht je zelf geen geschikte foto hebben, dan kun je ook een afbeelding uit de collectie kiezen. Doe een poster in een opvallende grote fotolijst of hang hem strak tegen de muur aan.

Een natuurlijke uitstraling zorgt voor rust

Bloemen en planten zorgen voor een ‘natuurlijk’ en rustgevend gevoel. En met de drukker wordende agenda van mensen hebben we dit eigenlijk steeds harder nodig om tot rust te komen. Daarnaast zuiveren planten de lucht binnenshuis en zorgen felgekleurde bloemen of potten in contrasterende of terugkerende kleuren voor een vrolijke noot. Voor de mensen die niet zulke groene vingers hebben zijn er tegenwoordig ook namaakproducten die haast niet meer van echt te onderscheiden zijn (en toch ook een aantal belangrijke functies vervullen).

Een comfortabel interieur met kussens en plaids

De tijd dat in het interieur vooral de nadruk lag op modern design met strakke lijnen (en dit zelfs ondergeschikt was aan gemak) is wel voorbij. Hoewel je uiteraard nog steeds moderne interieurs ziet, wordt dit nu meer gecombineerd met comfort en gezelligheid. Leg behaaglijke kussens en plaids neer op de bank, in stoelen en op de grond voor een knusse uitstraling. Deze items zijn enerzijds functioneel omdat je er onder kunt kruipen of tegenaan kunt hangen, en creëren anderzijds ook echt een huiselijk en warm beeld.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com