You are here: Home » Smullen met Aviko Churros

Smullen met Aviko Churros

geschreven door Constance

Er zijn een aantal Spaanse hapjes waar je mij, altijd, voor wakker kan maken. En eentje daarvan zijn Churros. In Spanje worden Churros vaak in warme chocoladesaus gedoopt, maar ik eet ze het liefste gewoon met een beetje (poeder)suiker, en ze moeten wel warm zijn.

Churros staan ook wel bekend als Spaanse donuts en op elke markt staat er wel een Churros kraampje. Waar wij in Nederland een puntzak friet kopen, kopen de Spanjaarden een puntzak Churros.

Maar het is niet alleen een tussendoortje, in sommige delen van Spanje wordt de Churros ook als ontbijt gegeten want Churros zijn krokant van buiten en lekker luchtig van binnen.

Nu is het altijd een goed idee om naar Spanje op reis te gaan, maar Aviko helpt je een handje om het ‘Spanje gevoel’ te geven, met de Aviko Churros. Je kan ze klaarmaken in de oven of de airfryer. Daarna even wat poeder- of kaneelsuiker, een beetje warme chocoladesaus en/of ijs en je kan smullen. En doordat er geen ei, koemelkeiwit of lactose is gebruikt, kunnen deze Churros ook vegetariërs en veganisten laten genieten.

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com