You are here: Home » Huis & Tuin » Wil je een hordeur kopen? Lees hier waar je op moet letten!

Wil je een hordeur kopen? Lees hier waar je op moet letten!

geschreven door Constance

Eigenlijk doe je de aankoop van een hor voor je raam of deur eigenlijk altijd te laat, nl. op het moment dat er al muggen in en rond je huis zwermen.

Dus allereerst deze tip, schaf een hor voor raam of deur al in het voorjaar aan; het prille voorjaar is dé ideale periode.

Waar moet ik opletten als ik een hordeur ga kopen?

Je wilt een hordeur kopen maar je ziet door de bomen het bos niet meer. Nu dat kan kloppen want er zijn heel veel verschillende soorten en maten. Maar voor echte elke deur is er een hordeur te koop.

Wat voor type hordeuren zijn er en waar moet ik opletten?

Allereerst moet je bepalen voor welke deur of deuren je de hor wilt plaatsen. Gaat het om een keukendeur, of heb je een schuifpui of openslaande deuren.

De vaste hordeur

Een vaste hordeur zit in het deurframe. En als je weet dat je die deur (bijvoorbeeld de keukendeur die uitkomt in je tuin) altijd open hebt staan, dan is de vaste hordeur eigenlijk de beste keuze. Dit type hordeur heeft een zgn. schopplaat en hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je het gaas gaat beschadigen, de plaat zit immers onderaan in het frame. Je kan een vaste hordeur op maat laten maken, maar er zijn ook standaardmaten te koop. En ook kan je kiezen uit verschillende kleuren.

De rolhordeur

Dit type hor wordt meestal gebruikt voor openslaande deuren en schuifpuien, de rol zit verborgen in een cassette. Je kan ook voor een plissé rolhor kiezen, deze zijn flexibeler want het gaas zit niet strak in het frame. De cassettes worden aan weerszijden van je kozijn geplaatst en als je deur of deuren opstaan schuif je de hor voor de opening. En na gebruik schuif je de hor weer terug en is de hor niet meer zichtbaar.

Een alternatief is de schuifhordeur, en hierbij schuift de hor over een rails en is de hor altijd zichtbaar. Of je de deuren nu wel of niet hebt openstaan. Deze hor kan in of op het kozijn geplaatst worden.

Je kan kiezen uit diverse standaardmodellen, maar je kan je rolhordeur ook op maat laten maken. 

Wat is het verschil tussen een aluminium of kunststof hordeur?

Een kunststofhordeur is voordeliger, dus misschien een goede oplossing voor een deur in een ruimte waar je niet vaak komt. Een aluminium hordeur gaat langer mee en ziet er ook mooier uit. Maar beide type hordeur zijn te koop in verschillende kleuren en modellen.

Kan ik een hordeur zelf plaatsen?

Ja dat kan zeker, maar je moet ook rekening houden met een aantal factoren en hoe handig jezelf bent.

Zo is een plissé rolhordeur, en zeker als deze op maat gemaakt is, de gemakkelijkste hordeur om zelf te plaatsen. M.a.w. als je voor gemak wilt gaan, kies dan voor een op maat gemaakte hordeur (ongeacht het type) want dan hoef je aan het formaat van het frame en/of gaas niets meer aan te passen.

En als je helemaal geen zorgen wilt hebben, huur dan een professional in voor het plaatsen van je hordeur. Zij doen dit snel en vakkundig, ongeacht of je hordeur nu wel of niet op maat gemaakt is.

Zodat jij kan genieten van een insectvrij huis in een heerlijk warme zomer!

 

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com