You are here: Home » Shoppen » Fair Ferry, reizen met een zeilschip naar Londen

Fair Ferry, reizen met een zeilschip naar Londen

geschreven door Constance

Je kan al jaren met een ferry naar Londen, maar dat kan, deze zomer, op een heel bijzondere manier. Want Fair Ferry is een veerdienst per zeilschip. Dit tallship, van 60 meter, is uniek en je reist ook nog eens heel duurzaam.

Vorige zomer heeft Fair Ferry de lijn Rotterdam-Londen getest en dit was gelijk een groot succes. Aankomende zomer wordt dit traject weer gevaren. Daarnaast staan er ook een paar nieuwe routes richting Scandinavië op de planning. Zo zeilt Fair Ferry eind augustus van Kiel naar Stralsund. En in september staat Stralsund via Malmo naar Kopenhagen op de agenda.

Vanaf april as. kan je ook de Waddeneilanden verkennen, opstappen kan in Lauwersoog, Schiermonnikoog, Ameland, Terschelling,Vlieland en Texel. Er zijn arrangementen om alle eilanden te ontdekken maar een enkele etappe boeken kan ook.

De driemaster Artemis gaat dienst doen voor de route Rotterdam -Londen. Het schip, dat plek heeft voor 32 gasten, heeft zowel tweepersoons- als driepersoons hutten, met allemaal een eigen douche en toilet. Als gast mag je de ervaren bemanning een handje helpen of gewoon lekker ontspannen en genieten van de elementen. Het diner en ontbijt worden geserveerd in de sfeervolle maritieme lounge en er is natuurlijk ook een bar. Naast Artemis zeilt Fair Ferry ook met Jantje, een small tallship met zes tweepersoons hutten. Eilandhoppen op het IJsselmeer doe je op 2 traditionele zeil klippers; de Helena en de Willem Jacob.

Na een avontuurlijke dag en een nacht op zee kom je via de Thames aan in het centrum van Londen (de toch duurt gemiddeld 36 uur). De gasten die een enkeltje (vanaf € 450) hebben geboekt gaan hier van boord. En degenen die voor een retourtje (vanaf € 935) hebben gekozen kunnen op eigen gelegenheid Londen gaan
ontdekken. Het schip meert namelijk twee dagen aan in de West India Docks op Canary Wharf en je slaapt 2 nachten aan boord.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com