You are here: Home » Shoppen » Verzekeraar onna-onna organiseert Auto te Water event

Verzekeraar onna-onna organiseert Auto te Water event

geschreven door Constance

Een van de grootste angsten van automobilisten is toch wel dat je, met auto en al, in het water terecht komt. En om je hier bij te helpen heeft verzekeraar onna-onna het Auto te Water event georganiseerd; ‘Face Your Fears tijdens ultieme carchallenge’.

onna-onna logo

onna-onna (Japans voor vrouw), dé verzekeraar speciaal voor vrouwen, wil vrouwen helpen zich vrij te voelen. Dat begint met zelfvertrouwen, in het leven, op het werk maar ook achter het stuur. Meer dan de helft van de vrouwen in Nederland heeft last van rij-onzekerheden en bijna de helft schaamt zich hiervoor. Zo heeft maar liefst 37% van de vrouwen angst om te parkeren langs het water. Deze angst is niet ongegrond (het is de nummer 2 angst van autorijdende vrouwen), want jaarlijks raken zo’n 700 tot 800 auto’s te water, met vaak ernstige gevolgen.

 

 

 

Het Auto te Water event had als doel het zelfvertrouwen achter het stuur verder te vergroten en je te leren wat je moet doen om uit je auto komen. Wist je bijvoorbeeld dat je het beste de zijruit kapot kan slaan? En dat je niet eerst meer je auto moet laten vollopen. Maar weet je ook hoe je het makkelijkst deze ruit kapot krijgt? Of wanneer je uit de auto moet ontsnappen? Met de juiste oefening en uitleg weet je wat te doen in een dergelijke situatie.

Header-auto-te-water-v2

Wat te doen:
1. Doe alle lichten aan, inclusief de binnenverlichting. Op deze manier blijft de auto zichtbaar. Daarnaast kun je je zo beter oriënteren. Belangrijk om het contact niet uit te zetten, omdat dit de verlichting kan uitschakelen. Het kan er verder voor zorgen dat de elektrische ramen niet meer werken en de kans is groot dat je per ongeluk de deuren op slot doet.
2. Het is belangrijk meteen de autogordels los te maken. Mocht dit niet lukken, dan kun je de gordel los snijden met het autogordelmes. Dit mes is onderdeel van de veiligheidshamer. Zorg er dus voor dat de veiligheidshamer altijd binnen handbereik is.
3. Open het zijraam van de auto. Dat kan via de raambediening, maar als dat niet lukt moet het raam stuk geslagen worden met de veiligheidshamer of een ander zwaar object.
4. Ontsnappen door een raam doe je, bij voorkeur, ruggelings met het gezicht naar het dak van de auto. Biedt waar nodig hulp aan andere inzittenden. Breng kleine kinderen eerst in veiligheid door ze desnoods op het dak van de auto te zetten. Verlaat de auto altijd zo snel mogelijk!

En wist je dat?
Wist je dat ongevallen waarbij de auto te water raakt relatief vaak plaatsvinden op zaterdag en zondag, ’s nachts, in de wintermaanden, in maart en mei, en bij mist, sneeuw en hagel?
Wist je dat vergeleken met gemiddelde verkeersongevallen ongevallen waarbij een auto te water raakt relatief ernstig zijn? Vergeleken met het totale aantal letselongevallen lopen ongevallen in diep water veel vaker dodelijk af dan gewone ongevallen. 
Bij 0,3% van de gemiddelde verkeersongevallen zijn doden te betreuren; in diep water is dit bijna 5%.
Wist je dat er bij een auto te water ongeluk vaak melding gemaakt wordt van problemen bij het ontsnappen? Getuigen en betrokkenen hebben verklaard dat zij de inzittende(n) niet konden bereiken, dat er sprake was van klemmende portieren of dat de inzittende(n) moesten ontsnappen via een raam.
Wist je dat door voertuigtechnische ontwikkelingen ontsnappen uit voertuigen in de toekomst waarschijnlijk nog moeilijker zal gaan worden? Er worden steeds meer elektronische systemen toegepast die diefstal uit of van de auto moeten tegengaan. Daarom is het des te belangrijker om te weten wat je moet doen.
Wist je dat eind jaren zestig duidelijk werd dat de kans op een bruikbare luchtbel uiterst gering is? Dat kwam ook door de gewijzigde constructie van auto’s. Oudere auto’s hadden een bol dak waarin bij rechtstandig zinken een luchtbel kon ontstaan. Bovendien hadden oudere auto’s een zodanige gewichtsverdeling dat ze vaker rechtstandig (in plaats van schuin voorover) zonken. Het is daarom van belang direct te starten met ontsnappen.

auto te water foto

Bij onna-onna kan je, online en telefonisch, behalve een auto-, ook een fiets,-, inboedel-, opstal-, doorlopende reis-, aansprakelijkheids- en gezinsongevallenverzekering afsluiten.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com