You are here: Home » Accessoires » Test; Netatmo Smart Smoke Alarm

Test; Netatmo Smart Smoke Alarm

geschreven door Constance

In het verleden heb ik al een aantal Netatmo smart apparaten getest, ben je nieuwsgierig welke dat waren, klik dan op deze link. Het assortiment is uitgebreid met de Netatmo Smart Smoke Alarm, dus ben ik weer met een test apparaat aan de slag gegaan.

In de doos zit de rookalarm melder, een houder (incl. schroeven) en een gebruiksaanwijzing. (En dit is een ouderwets, papieren, exemplaar.) De melder zelf is een ronde schijf, en deze klik op de houder, ook een ronde schijf. Niks geen ‘fancy’ design of andere fratsen. Het is wel belangrijk dat als ie hangt je, op de melder zelf, een rood knipperend lampje ziet.

Als je de houder hebt opgehangen en het Smart Smoke Alarm op de houder hebt geklikt, moet je daarna de speciale Netatmo Security app (Android en iOS) downloaden (er is ook nog een andere Netatmo app, deze moet je dus niet hebben.) Je maakt een account aan, als je dat nog niet hebt en vervolgens open je de app.

Je dient daarna je rookmelder, dmv. de QR-reader te scannen en dan gaat de app op zoek naar de melder. En vervolgens wordt de rookmelder gekoppeld aan je device/app en dat is alles. Helaas ging er bij mij het eea mis, want de vorige ’tester’ had het Smart Smoke Alarm niet terug gezet in de fabrieksinstellingen.

Ik ben niet voor 1 gat te vinden en heb uitgezocht hoe ik de rookmelder terug kon zetten. Dat kon ik niet want het Smart Smoke Alarm staat koppelt via de app van de vorige tester en alleen hij/zij kan dan de rookmelder uit zijn/haar account/app verwijderen. 

Er is 1 groot verschil van deze rookmelder tov. de concurrent, de batterij gaat 10 jaar mee. Je krijgt, via de app, realtime alerts als er een brand (rook) is detecteert in je huis. Regelmatig test het apparaat zichzelf of ie nog wel actief is maar hij meet weer geen schadelijke gassen.

Je kunt de Netatmo koppelen aan Apple Homekit of Google Assistent. En met beide apparaten kan je dan ook weer gebruik maken van oa. Hue.

De Netatmo Smart Smoke Alarm geeft veel value for money, want hij kost slechts euro 99,00 en dat is een stuk voordeliger dan bijv. de Nest Protect. Nadeel is wel dat de Smart Smoke Alarm alleen maar een waarschuwing geeft bij vuur/rook en niet bij bijv. koolmonoxide.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com