You are here: Home » Raamdecoratie » De meest trendy vouwgordijnen op dit moment

De meest trendy vouwgordijnen op dit moment

geschreven door Constance

De zomervakanties lopen richting het einde, de kinderen gaan binnenkort weer naar school en ook de dagen worden korter. Dus dan weet je, de herfst is in aantocht en dat is het tijd om je huis een make-over te geven.

Raambekleding bepaalt een heel belangrijk deel van de uitstraling van je huis. Er is heel veel keuze in raamdecoratie maar wist je dat het vouwgordijn momenteel het populairst is. Een vouwgordijn is  ideaal om de lichtinval in je huis te bepalen en ook kan je privacy creëren en de inkijk verminderen.

Vouwgordijnen hebben een warme uitstraling en ze zijn in verschillende materialen, kleuren en designs te koop waardoor je ze volledig kan afstemmen op je eigen smaak en de stijl van je interieur.

Baleinen ja of nee?

Je hebt de keuze uit een vouwgordijn met of zonder baleinen. Een balein is een buisje dat ervoor zorgt dat je vouwgordijn strak blijft hangen.

Een vouwgordijn zonder baleinen valt nonchalant en volgt nooit exact de lijnen van het kozijn en als je het gordijn omhoog trekt valt het gordijn in losse plooien. Je kan dan het beste kiezen voor een ongevoerde, soepele stof.

Kies je voor een gordijn met baleinen dan zijn er 3 mogelijkheden;

De meest gebruikte manier is een gordijn met een ingestikte tunnel aan de achterkant van de stof. Aan de voorkant zie je op vaste afstanden een naadje bij iedere balein, en daardoor is deze methode het beste geschikt voor een effen stof. Zodra je een stof met een print of design kiest valt een deel van de print weg in de tunnel en loopt het patroon niet meer door. (a)

Je krijgt met een tunnel aan de voorkant een moderner en strakkere look omdat nu de baleinen duidelijk zichtbaar zijn. Maar ook hierbij geldt dat je beter geen stof met een print of design kan kiezen. Het patroon valt bij de baleinen weg doordat je extra stof voor de tunnel gebruikt en daardoor loopt de stof niet meer mooi door. (b)

Wil je een gordijn met een print of design, dan is er maar 1 mogelijkheid dat een mooi resultaat geeft. Dat is de opgestikte tunnel aan de achterkant. De tunnel wordt los achterop het vouwgordijn genaaid en daardoor hangt niet alleen je gordijn mooi strak maar wordt ook de print niet onderbroken. (c)

Wat voor stof kies ik?

Als je kiest voor een (bijna) transparante stof dan zijn deze vouwgordijnen een goed alternatief voor vitrage. Je hebt geen inkijk maar je krijgt wel daglicht binnen. Ook zijn vouwgordijnen ideaal als in-between gordijn. Een dikke stof geeft een intiem gevoel en dempt de akoestiek in je huis en je houdt de kou buiten en op deze manier zijn overgordijnen eigenlijk niet meer nodig.

Er zijn verschillende type stof beschikbaar. Is je huis landelijk ingericht dan past daar prima een linnen of stoere katoenen stof bij, in natuurlijke kleuren. Maar ook in een strak modern ingerichte woon- of slaapkamer kan een vouwgordijn gekozen worden, kies dan voor een stoere print of een krachtige kleur. En in de slaapkamer is het ook heel prettig als je een verduisterende stof neemt, zo valt er geen licht naar binnen.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com