You are here: Home » Audio & video » Een veilig huis is een beveiligd huis

Een veilig huis is een beveiligd huis

geschreven door Constance

Een aantal jaren geleden werden beveiligingcamera’s, in en om rondom het huis, alleen gebruikt door filmsterren en andere celebs. Maar tegenwoordig is beveiligingsapparatuur de gewoonste zaak van de wereld geworden.

Wat is voor jou de beste IP camera? Wil je alleen een camera voor binnenshuis, of wil je ook gelijk je voordeur en/of je tuin in de gaten houden.

Wat is een IP camera precies?

Een IP camera (IP staat voor Internet Protocol) maakt gebruik van je wifi netwerk en hierdoor kan je altijd en overal je huis, tuin of je huisdieren in de gaten houden. En je kan elke camera uitbreiden met allerlei losse accessoires, zoals bewegingsmelders en sirenes.

Doordat de camera met een wifi verbinding werkt, kan een IP camera de beelden opslaan. Bij een (betaald) cloud abonnement worden de beelden 7 dagen bewaard, terwijl op een sd-kaart de beelden na 24 uur verwijderd worden. Je kan er ook voor kiezen om de beelden te downloaden en dan naar je Dropbox, Google Drive of OneDrive account door te sturen. En als je meerdere slimme apparaten in je huis hebt staan dan kan je ook gebruiken van IFTTT, Apple HomeKit, Alexa of Google Home.

Kies je voor een IP camera voor in je huis, dan is een bewakingscamera met bewegingsmelder de beste keuze. Je krijgt, op de app van je smartphone of tablet, gelijk een melding als je camera een beweging heeft gedetecteerd en kan je ‘live’ meekijken wie er zich in je huis bevindt.

De outdoor IP camera laat je niet alleen live beelden zien, maar je kan ook, met behulp van de ingebouwde speaker en luidspreker met de ‘bezoeker’ praten. Dat is perfect als je een pakketje verwacht, maar kan een ongewenste gast de stuipen op het lijf jagen. En wil je scherpe beelden krijgen, in het donker, dan is het belangrijk om een camera met nachtzicht te nemen.

Hoe gemakkelijk is een IP camera te installeren?

Een van de grootste irritators is vaak dat dergelijke apparatuur lastig te installeren is. Gelukkig zijn er camera’s die werken met het plug & play methode.

Je hebt, in slechts 10 minuten tijd, de camera geïnstalleerd en kan je meekijken in je huis, babykamer of zolder.

Hoe zit het met huisdieren en mijn privacy?

Je kan de camera zo instellen dat je niet bij elke stap van Minoes of Tijger een melding krijgt. Een andere mogelijkheid is, om je app alleen te activeren/deactiveren, wanneer je je binnen of buiten een bepaalde straal van je huis bevindt.

Er zijn IP-camera’s met een privacy modus en andere IP-camera’s hebben een fysieke shutter. Bij de shutter schuift er een klepje voor de lens als je de IP-camera niet gebruikt, zo weet je zeker dat er niemand mee kijkt.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com