You are here: Home » Reisgadgets » Je wasmachine mee op reis

Je wasmachine mee op reis

geschreven door Constance

Oké, de zomervakantie is bijna voorbij maar toch wil ik jullie deze tip niet onthouden. En hij is natuurlijk ook prima te gebruiken als je gaat backpacken of in de herfstvakantie een trip gaat maken.

Je kan nu eenmaal niet overal je kleding (laten) wassen en het is toch wel erg fijn als je regelmatig schoon ondergoed, sokken en tshirts aan kan trekken. En het is niet altijd ideaal om je spullen te wassen in je wastafel of je bidet.

Een aantal Australiërs hebben de ‘The Scrubba Washbag’ bedacht. En dit is in feite een reiswasmachine. De Scrubba is een waterdichte zak (deze is er in diverse maten) met noppen aan de binnenkant. De noppen werken als een mini wasbord; je doet je vuile was in de zak, doet er water en wasmiddel bij en nadat je de zak hebt dicht gevouwen, laat je de overtollige lucht ontsnappen.

Daarna ga je de was ‘kneden’ en hoe langer je kneedt hoe schoner je was. Je laat het vieze water uit de Scrubba lopen en vult de zak weer met schoon water en vervolgens schud je zak om je was schoon te spoelen. Je wringt je was uit, en voor een sneller resultaat dep je je spullen daarna droog met een sneldrogende handdoek en je hangt de was op.

Het is wel zo, dat je de zak nooit helemaal vol kan stoppen met vuile was want dan kan je niet meer goed kneden en een dikke trui is nu eenmaal moeilijker dan wat tshirts, sokken en ondergoed. En je kan wasmiddel gebruiken maar ook shampoo of bodywash. Als je gaat wildkamperen zou ik wel voor een product kiezen dat biologisch afbreekbaar is. 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com