You are here: Home » Apple accessoires & gadgets » Wat moet je doen als je smartphone oververhit is?

Wat moet je doen als je smartphone oververhit is?

geschreven door Constance

De afgelopen weken hebben we de 40 graden aangetikt, en als we weermannen en -vrouwen mogen geloven zal dit vaker voor gaan komen. Iedereen heeft last van de hitte, jong én oud, maar wist je dat ook je smartphone oververhit kan raken? En als dat gebeurt, wat moet je dan doen?

Hieronder vind je een aantal tips die ervoor kunnen zorgen dat je kostbare iPhone Xs van KPN niet te warm zal worden.

Tips en trics

Haal je hoesje van je smartphone af! Je moet dan wel extra goed opletten dat je je nieuwe iPhone niet laat vallen maar een hoesje zorgt ervoor dat de hitte van je toestel geen kant op kan. En zonder hoesje kan dat wel.

Het klinkt heel logisch maar gebruik je smartphone niet in de volle zon. De achterkant werkt, in de zon, als een vergrootglas en wordt, binnen enkele minuten, super warm. En dat geldt ook voor het opladen van je telefoon in de felle zon, niet doen, want ook dan raakt ‘ie snel oververhit. En laat je telefoon ook niet in de auto liggen, zelfs niet voor 5 minuten, want je auto wordt heel snel een bakoven. 

Laad je toestel alleen ’s nachts of ’s avonds op, dan is het koeler en dat is beter voor je toestel. Of zet hem overdag gewoon uit, en gebruik hem alleen als je hem echt nodig hebt.

 Welke apps kan je beter niet gebruiken?

Ben je een smartphone gamer, dan kan je games beter niet spelen in de zon. Want tijdens het gamen wordt je smartphone heel snel warm. Terwijl WhatsApp of Facebook weinig nodig hebben, dus die apps kan je prima blijven gebruiken.

En een andere tip is om apps en functies die je niet heel veel gebruikt, uit te zetten zoals wifi en bluetooth. Dit geldt ook voor NFC en gps.

Ga je altijd op pad met veel devices, zoals een laptop, tablet en smartphone en stop je deze altijd in 1 tas? Bij extreme hitte moet je dit niet doen, want alle apparaten samen geven veel hitte af en gezamenlijk veroorzaken ze een kleine sauna in je tas. Een tas met meerdere vakken is dan ook aan te raden of maak een keuze en laat eens een apparaat thuis. Hoe moeilijk dat misschien ook is.

 Hij is oververhit, en nu?

Je smartphone sluit zichzelf af en gaat niet meer aan? Dan is je toestel toch oververhit en wat moet je dan doen? Leg je telefoon zo snel mogelijk op een koele plaats en wacht rustig af. Maar leg hem NIET in de koelkast, want als je te snel gaat koelen krijg je condens. En die condens hecht zich aan de binnenkant van je telefoon en dan ben je nog verder van huis.

Happy Summer!

‘Dit is een samenwerking’

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com