You are here: Home » Ladygadgets » Het heeft even geduurd, maar de nieuwste Samsung Galaxy S22 Smartphones zijn in aantocht.

Het heeft even geduurd, maar de nieuwste Samsung Galaxy S22 Smartphones zijn in aantocht.

geschreven door Constance

Als je een Samsung addict bent, dan zit je waarschijnlijk al lange tijd met smart te wachten op de nieuwste Samsung S22 modellen. 

Maar het wachten wordt beloond want inmiddels is bekend dat de Galaxy S22 in drie verschillende gedaantes geleverd gaat worden, waarbij elk model over andere mogelijkheden en specificaties beschikt.

Welke modellen Samsung Galaxy S22 komen eraan?

Allereerst is er de Samsung S22 (het basismodel), de S22 Plus en de S22 Ultra. En ik zal je hieronder vertellen wat de overeenkomsten én verschillen tussen de drie toestellen zijn. 

Op de website van Samsung kan je nog niks vinden op over de Samsung S22. Want bij Samsung blijft men geheimzinnig doen en dat is voer voor allerlei geruchten. Toch is er inmiddels best wat informatie gelekt. 

Sinds de lancering van de S-serie (de 1e lancering stamt uit 2010) is de S-serie de populairste serie geworden én gebleven. De S-serie toestellen zijn, van oudsher, de topmodellen. Terwijl de Galaxy A toestellen óf een toestel uit het middensegment is óf het zijn oude(re) of goedkope modellen.

Wil je alle geverifieerde informatie tot je nemen, schrijf je dan in, via de Samsung website, voor het online Galaxy Unpacked event; dit wordt gehouden op woensdag 9 februari a.s., om 16.00 uur. 

Verder kan je vanaf nu wel alvast een pre-order plaatsen. En volgens het geruchtencircuit start de verkoop op 17 of 18 februari a.s. maar de officiële verkoopdatum is nog niet bevestigd.

De Samsung Galaxy S22 & Galaxy S22 Plus

Het uiterlijk van zowel de S22 als de S22 Plus lijkt het meeste op het vorige model uit de S-serie;  

De Galaxy S21. Waarschijnlijk worden de heldere Amoled schermen wel iets kleiner dan die van de S21, nl. 6.1 en 6.2 inch.

De Samsung Galaxy S22 Ultra

Dit wordt het enige model uit de S22 serie dat er echt anders komt te zien, althans als we de geruchten mogen geloven. Want de Galaxy S22 Ultra wordt geleverd inclusief de S Pen en deze kan je opbergen in de telefoon. (Dat is wel heel prettig want daardoor is de kans op verliezen van de S Pen een stuk minder groot.)

Waarschijnlijk ken je de S Pen ook al van de Samsung Note. Met de S Pen kan je tekenen en schrijven, maar kan je de Bluetooth S Pen ook gebruiken om foto’s te maken of om in een presentatie te bladeren. 

En om de S-Pen optimaal te kunnen gebruiken heeft de S22 Ultra een Amoled scherm van maar liefst 6.8 inch. En dat is natuurlijk heel fijn, ook als je onderweg wilt gamen of je favoriete serie of film wil bekijken.  

De camera’s op de Galaxy S22 smartphones

We kunnen niet meer zonder een goede camera op onze smartphone maar elk Galaxy S22 model heeft nieuwste  features op camera gebied.

De Samsung Galaxy S22 en de Galaxy S22 Plus beschikken beiden over een 10 MP selfiecamera en drie camera’s aan de achterkant. Door de hoofdsensor van 50 MP maak je altijd scherpe foto’s. En de S22 toestellen hebben een primeur met de 12 MP groothoeklens en de 10 MP telelens met 3x optische zoom.

Bij de Samsung S22 Ultra is de camera nog luxer en uitgebreider, want dit model heeft geen 10 MP selfiecamera, maar eentje van 40 MP! De camera aan de achterkant bestaat uit meerdere lenzen; een hoofdcamera van 108 MP, een groothoeklens van 12 MP en 2x een 10 MP telelens met 3x én 10x optische zoom. Bovendien zijn er Image Enhancer functies toegevoegd en kun je prachtige portretten maken. 

Opslag en snelheid van de Samsung Galaxy S22 modellen

Bij een nieuwe smartphone hoort in het geval van Samsung ook een nieuwe processor, namelijk de 2200 Exynos. Door de snelheid van 120 Hz kan je heel snel schakelen tussen je apps, muziek en films of games. 

Het werkgeheugen van de Galaxy S22 en S22 is 8Gb en je kunt het geheugen uitbreiden tot 128 en 256GB. En bij de S22 Ultra kan je kiezen uit een werkgeheugen van 8GB of 12GB waarbij het interne geheugen uit te breiden is tot 128, 256 of zelfs 512 GB. 

En uiteraard zijn alle modellen geschikt voor 5G. 

Hoe lang gaat de accu mee?

Omdat je mobiele telefoon eigenlijk meer je mobiele kantoor is, is het heel belangrijk dat je de hele dag ‘power’ hebt en houdt. De accu specs zijn nog niet definitief bekend geworden maar de verwachting is wel dat S22 Ultra de zwaarste accu heeft. Maar alle drie de modellen kunnen draadloos worden opgeladen en ook is de snellaad functie beschikbaar. 

Is je nieuwsgierigheid geprikkeld? En wil je weten wat de afmetingen, de kleuren en de prijzen voor de drie Samsung Galaxy S22 toestellen zijn? Daarvoor moet je nog even geduld hebben 😉

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com