You are here: Home » Audio & video » Test; Kokoon slaap headset

Test; Kokoon slaap headset

geschreven door Constance

Testman en ik bestellen soms bijzondere gadgets via Kickstarter en dat was ook het geval met de Kokoon headset. Deze headset is in februari 2016 (!) besteld en gisteren is ie dan, eindelijk, geleverd. Ik had eigenlijk de hoop al opgegeven dat ie ooit nog zou komen want bijna 3,5 jaar wachten op een online bestelling is best wel lang.

Wat maakt de Kokoon headset anders dan andere headsets? Hij is natuurlijk te gebruiken als een normale hoofdtelefoon, maar wat hem echt anders maakt, is het feit dat ie speciaal bedoelt is om te dragen als je gaat slapen.

De Kokoon (ontwikkeld ism. Onkyo) werkt mbv. een app waarop je kan instellen welke (inslaap)muziek je wilt beluisteren, maar ook kan je heel veel verschillende ademhalingsoefeningen beluisteren om te ontspannen of in slaap te vallen. En het speciale ontwerp zorgt ervoor dat ie ook nog eens comfortabel op je hoofd zit, ook als je in bed ligt. En natuurlijk zit er ook een ‘noise cancelling’ knop op.

In de oorschelpen zitten speciale EEG sensoren die je slaappatroon vastlegt en waarmee ook een aantal zaken automatisch geregeld worden. Zo merkt Kokoon als je in slaap bent gevallen en dan wordt het volume aangepast, en als je Kokoon afzet (zelfs in je slaap) gaat ie automatisch uit. En als je hem nog ophebt terwijl je wakker aan het worden bent analyseert hij het beste moment om je echt te laten ontwaken zodat je eigenlijk geen wekker meer nodig hebt en fris en fruitig wakker gemaakt wordt.

Na mijn bestelling in 2016, heb ik wel regelmatig updates gekregen hoe het ermee stond. Het oorspronkelijke model is behoorlijk verandert, zo zijn de oorschelpen van vorm en materiaal gewijzigd en zijn er ook 2 kleuren beschikbaar gekomen. Voordeel van mijn vroege bestelling was wel de prijs; zo was ie indertijd 239,00 dollar en nu betaal je 339,99 dus 100 dollar meer. (In Euro betaal je eveneens € 339,99.)

De Kokoon ontwikkelaars hebben nog een aantal verrassingen in petto, en ook wordt de app regelmatig geupdate en worden er nieuwe functionaliteiten toegevoegd.

De aankomende tijd ga ik aan de slag met de Kokoon en over 1 maand lezen jullie mijn ervaringen met deze slaap headset.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Gerda 30 mei 2019 - 01:10

Lang gewacht , maar toch gekregen! Ben heel benieuwd naar je bevindingen met deze Kokoon.

Reageer
Constance 30 mei 2019 - 09:53

Inderdaad, heel lang gewacht. En ik ben nu druk aan testen, dus binnenkort mijn ervaringen. Maar ik licht alvast een tipje van de sluier op; ik slaap heel gemakkelijk in, ondanks het feit dat ik een hoofdtelefoon op mijn hoofd heb in bed. En het is ook best wel een groot model 😉

Reageer
Daniel 28 augustus 2021 - 12:59

En? Wat is jouw ervaring geweest? Ik ben heel benieuwd want ik ben op zoek naar iets voor mijn vrouw.

Reageer
Constance 30 augustus 2021 - 11:16

Hi Daniel, ik vind het een fijne headset maar je kan alleen niet goed op je zijkant liggen met dit model. Daarom heb ik ook het nieuwe model besteld, maar heb deze nog niet ontvangen. Deze heeft kleine oordopjes en hiermee kan je gemakkelijker op je zij slapen. Ik verwacht dit model in september te ontvangen, dus hou lifestylelady.nl in de gaten voor de review.

https://eu.kokoon.io/products/nightbuds

Groet Constance

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com