You are here: Home » Van alles wat » Ga op ontdekkingsreis met Fair Ferry naar de ‘Nieuwe Wereld’

Ga op ontdekkingsreis met Fair Ferry naar de ‘Nieuwe Wereld’

geschreven door Constance

Fair Ferry, de veerdienst per zeilschip, steekt eind dit jaar de Atlantische Oceaan over naar de ‘Nieuwe Wereld’ ofwel met de passaatwind mee naar Zuid-Amerika en het Caribisch gebied en weer terug naar Europa.  De Pioniersvaart Nieuwe Wereld wordt gemaakt met de Morgenster, een tweemaster van bijna 50 meter lang.

Onderweg worden er tussenstops gemaakt op de mooiste plekjes. Daarnaast is de reis opgedeeld in zeven etappes, die afzonderlijk geboekt kunnen worden en qua tijd variëren van zes dagen (Cayenne – Paramaribo) tot vijf weken
(Sint-Maarten – Rotterdam). Echte avonturiers kunnen de Grand Tour van ruim vier maanden boeken.De Morgenster steekt op 19 november 2022 vanuit Rotterdam van wal richting Lissabon. In deze periode waait er namelijk een stabiele passaatwind van oost naar west over de Atlantische oceaan. Vanaf Portugal zakt het tallship af via de Caribische Eilanden en de Kaapverdische eilanden richting Cayenne. Onderweg kan je genieten van meevarende vissen, spelende walvissen of heerlijk zwemmen midden in de Oceaan.

Vanaf Cayenne wordt er op cruise-tempo naar Paramaribo, Grenada, Martinique en Sint-Maarten gevaren. Hierdoor blijft er meer tijd over om dingen te zien, van boord te gaan of te zwemmen en snorkelen. De Morgenster heeft voor haar lengte een vrij geringe diepgang waardoor ze op verrassende plekken kan komen en dichtbij land voor anker
kan.

Begin 2023 begint het schip aan haar terugtocht naar Nederland met tussenstops op Bermuda, de Azoren en een van de Kanaaleilanden.

De Morgenster is een van de mooiste schepen van Nederland. Aan boord zijn comfortabele 2- en 4- persoonshutten die gezamenlijk plek bieden aan 24 passagiers. Onderdeks is een ruim dagverblijf waar ook gegeten wordt. De maaltijden worden verzorgd door een professionele kok die daarvoor een volledig uitgeruste keuken tot haar beschikking heeft.

Als je niet kan zeilen hoef je niet bang te zijn dat je niet mee kan reizen, want zeilervaring is niet nodig, maar wel een actieve & open houding. Je kan, als je wil, alles leren wat erbij het nautische leven komt kijken, van het hijsen van de zeilen tot navigeren. Ook het besturen van het schip komt aan bod. Natuurlijk is er ook genoeg tijd om lekker te luieren, een boek te lezen en een goed gesprek te voeren. Bij het oversteken van de oceaan wordt er ook in de nacht gezeild, waarbij iedereen wordt ingedeeld in wachten. De nachten op zee zijn magisch omdat er op de oceaan geen omgevingslicht is. Hierdoor kun je naast talloze fonkelende sterren en planeten ook zelfs de Melkweg zien!

En als je met Fair Ferry op pad gaat, ben je ook nog eens heel milieu en groen bezig want zeilen is een mooi alternatief voor vliegen.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com