You are here: Home » Eten & koken » Wil je je kinderen meer groenten laten eten? Spoony helpt!

Wil je je kinderen meer groenten laten eten? Spoony helpt!

geschreven door Constance

Ouders willen groenten voor de kinderen maar kinderen vinden groenten vies. Dus kan je 2 dingen doen, je kind verplichten om groenten te eten, desnoods met lange tanden of je erbij neerleggen dat die vieze groenten dag in, dag uit niet gegeten wordt. Spoony zorgt ervoor dat kinderen door middel van een eetbevorderend spel groenten leren eten en waarderen.

De Nederlandse kinderen eten, blijkt uit onderzoek, veel te weinig groenten. Een kind van 4 jaar moet volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum zo’n honderd gram groenten per dag eten. Een kind van 8 jaar honderdvijftig gram. In de praktijk haalt maar liefst 65% dit niet.

Hoe los je dit op? Phaedra Mensen, zelf moeder van 3 dochters, startte 3 jaar geleden met Spoony en zij had ook een sociale missie: kinderen met plezier aan de groenten krijgen. Zij ontwikkelde, samen met een testpannel van 150 kinderen en 20 gezinnen, een concept van eetbevorderende spelletjes. Daarin resulteert elke opdracht in het nemen van hapjes, zodat groenten eten letterlijk én figuurlijk kinderspel wordt.

Uiteraard is het niet de bedoeling dat kinderen vanaf nu alleen nog maar spelend eten. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat kinderen na zo’n 10 keer proeven een groentesmaak vaak leren waarderen. Spoony helpt om kinderen over die drempel heen te trekken. Ook zorgt het ervoor dat het negatieve gevoel rondom groenten eten vermindert en helpt het ouders om kinderen op positieve wijze te stimuleren het bord leeg te eten. Overigens zijn veel Spoony producten ook heerlijk als 4-uurtje, een moment waarop een spelletje natuurlijk wél altijd kan.

Het 1e product waar de spelletjes aan gekoppeld zijn, zijn verse biologische soepen. De smaken hebben verrassende namen, zoals Ratel Rood (tomaten/paprika) en Gniffel Groen (venkel/doperwten) en zitten in kleurrijke verpakkingen. Eén portie bevat het merendeel van de dagelijkse benodigde groenten en veel minder zout dan de normale soep uit de supermarkt. Daarnaast wordt het heel puur gehouden: geen toegevoegde suikers, e-nummers, slechte vetten en de soep wordt niet gesteriliseerd, zodat alle goede voedingsstoffen maximaal behouden blijven.

Het enige éxtra ingrediënt dat aan Spelletjes Soep wordt toegevoegd, is een bordspel met dobbelsteen aan de binnenkant van de verpakking. Het spelletje wisselt regelmatig, dus het blijft spannend. En omdat er seizoensgebonden gekookt wordt kunnen kinderen elke keer nieuwe smaken ontdekken.

Een andere lekker tussendoortje is Slurp Soep. En Slurp Soep is een handige ‘to go’ soep. Ze bevatten maar liefst
160 gram verse groenten en kunnen in de magnetron of heet water opgewarmd worden. Uiteraard is de verpakking BPA-vrij en recyclebaar. Slurp Soep wordt gemaakt in een keuken waar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt werken. Dus ook nog eens heel sociaal soepje.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com