You are here: Home » Fashion » Little book of Chanel; een ode aan het mode icoon

Little book of Chanel; een ode aan het mode icoon

geschreven door Constance

Gabrielle ‘Coco’ Chanel was één van de eerste wereldberoemde iconen in de mode. Ze was verantwoordelijk voor een aantal revolutionaire ontwerpen uit de modegeschiedenis waaronder de Little Black Dress en het bouclé jasje. Little Book of Chanel is een prachtige geïllustreerd boekje over het leven en nalatenschap van deze mysterieuze modeontwerpster.

Chanel was haar tijd ver vooruit en zag mogelijkheden om datgene aan vrouwen te geven waarvan ze zelf nog niet wisten dat ze het nodig hadden. Ze gebruikte herenkleding als basis voor ontwerpen die vrouwen vrijheid en macht gaven en uiteindelijk bracht haar tijdloze en elegante mode gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Vele jaren na haar dood is Coco Chanel nog altijd het boegbeeld van het Huis Chanel.

In dit boek (te koop vanaf 26 februari as.) lees je alles over de bijzondere vrouw die Coco Chanel was. Van haar eerste stappen in de modewereld, via haar revolutionaire sportkleding en klassiekers tot het wereldwijde imperium dat het merk Chanel nu is. Dit alles opgeluisterd met gedetailleerde foto’s en schetsen van haar ontwerpen, modefotografie en catwalkshots.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com