Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Vrouwen vs mannen; wie zijn er voorzichtiger met hun data? Vrouwen vs mannen; wie zijn er voorzichtiger met hun data?
  • Mail  & Win; GooischeFrutsels Style & Go Collection Mail & Win; GooischeFrutsels Style & Go Collection
  • Prijsvraag; Win een CoverBee iPad mini sleeve Prijsvraag; Win een CoverBee iPad mini sleeve
  • Ontwerp je eigen Samsonite koffer! Ontwerp je eigen Samsonite koffer!
  • Prijsvraag: Leitz WOW kantoorartikelen Prijsvraag: Leitz WOW kantoorartikelen
  • Prijsvraag: Mio MiVue 388 digitale videorecorder Prijsvraag: Mio MiVue 388 digitale videorecorder
shoppen

Welkom in de Plastic Fantastic Zone

Aankomende week begint de Vakantiebeurs en tijdens deze editie wordt veel aandacht besteed aan bewust en duurzaam reizen. En hoe je dat precies kan doen, wordt duidelijk in de Plastic Fantastic Zone, de doorloop tussen Hal 11 en 12. Daar komt een tropische oceaan met fantastische eilanden met vervuilde stranden die je zelf op mag ruimen en waar je zelfs een volledig verzorgde reis naar Costa Rica kunt winnen. De Plastic Fantastic Zone is een gezamenlijk initiatief van touroperator Edventure Travel, tuincentrumketen GroenRijk en de Vakantiebeurs zelf. Diverse projecten en bedrijven presenteren hier hun bijdrage aan een schonere wereld.

Plastic Fantastic vestigt niet alleen de aandacht op negatieve zaken, zoals de toenemende vervuiling van tropische bestemmingen, maar wil vooral positieve projecten en initiatieven onder de aandacht brengen, die bijdragen aan het groener en schoner maken van de wereld, zowel op je reisbestemming, als bij je thuis. (Touroperator Edventure Travel bouwt alweer voor het 9e jaar op rij ‘de meest duurzame stand van de Vakantiebeurs’.)

Je komt in de zone meer te weten over de productie en het gebruik van duurzame, tropische planten. Kinderen leren van de Costa Ricaanse recycle kunstenaar Erian hoe ze hun eigen recycle kunstwerk kunnen maken en schrijven met kinderboekenschrijfster Lorena Veldhuijzen mee aan een nieuw kinderboek. Ook zal de Nederlandse lancering van haar gelijknamige kinderboek ‘Plastic Fantastic’ plaatsvinden. Bij Work With Nature kun je zelfs je eigen stukje regenwoud aanschaffen!

Verder is er ook een prijsvraag opgesteld; je kan een aantal vragen beantwoorden over Plastic Fantastic en kans maken op een van de volgende prijzen:
– een geheel verzorgde vliegvakantie naar Costa Rica voor 2 personen met een rechtstreekse vlucht en de enige 4×4 plug-in huurauto in Costa Rica, aangeboden door KLM en Edventure.
– een kampeerrondreis exclusief vliegtickets door Costa Rica, aangeboden door Nomad America.
– een tropisch verrassingspakkert met GroenRijk Tuinbonnen ter waarde van € 250,- en decoratie van allerlei aard waarmee je huis of tuin kunt omtoveren in een tropisch/Costaricaans paradijs.

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?