You are here: Home » Ladygadgets » Goede voornemens? Verkoop je elektronica!

Goede voornemens? Verkoop je elektronica!

geschreven door Constance

De bekende goede voornemens vliegen je om de oren; stoppen met roken, afvallen, meer sporten. Maar er is er nog 1, nl. het verkopen van gebruikte elektronica dat je nog in huis hebt liggen. En het recyclen of verkopen van gebruikte telefoons, consoles of tablets aan een refurbished aanbieder, zoals reBuy, draagt bij aan een duurzamere wereld, omdat zo de hoeveelheid e-waste wordt verkleind.

Toch blijkt dat 65& van de Nederlanders zich niet bewust is van de mogelijkheid van het doorverkopen van oude elektronica (zoals telefoons, tablets, e-readers, consoles, MacBooks en wearables).

Iedereen herkent deze situatie; bij aanschaf van een nieuwe telefoon, camera of tablet verdwijnt het oude apparaat al snel in een kast of la. Zo heeft 46% van de Nederlanders 2 tot 4 ongebruikte elektronica-producten thuis in de kast liggen. Dat het recyclen of verkopen van oude elektronica aan een refurbished aanbieder ook mogelijk is, is bij 65& van de mensen niet bekend, terwijl diezelfde 65% het aankopen van refurbished elektronica duurzaam vindt. En diegene die hebben aangegeven wel eens refurbished elektronica te hebben aangeschaft, houdt ruim de helft zich hier bovendien bewust mee bezig in het kader van duurzaamheid.

Wie in 2019 oude elektronica verkoopt, draagt niet alleen een steentje bij aan het milieu, maar kan vaak ook rekenen op een extra zakcentje. De aankoopprijs van reBuy hangt onder andere af van de categorie, het model en de conditie van het device. Zo kan er met de iPhone 7 32GB zwart € 295,- verdiend worden, en met de Sony PlayStation 4 (500 GB) € 190,-.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com