You are here: Home » Eten & koken » HEMA en Too Good To Go samen tegen voedselverspilling

HEMA en Too Good To Go samen tegen voedselverspilling

geschreven door Constance

Een tijdje geleden heb ik al een artikel geschreven over Too Good To Go en HEMA is deze week, ism. Too Good To Go, gestart met het aanbieden van de “Magic Box” met als gezamenlijk doel voedselverspilling verder terug te dringen. In de Magic Box zitten dagverse producten zoals brood, banket en maaltijdsalades die in de winkel niet meer verkocht kunnen worden. Tijdens de proefperiode doen er 5 HEMA-winkels in Amsterdam mee.

HEMA doet in november samen met Too Good To Go een test. Via de app van Too Good To Go biedt HEMA “Magic Boxen” aan en daarin zitten dagverse producten die over dreigen te blijven aan het eind van de dag. De boxen hebben een originele verkoopwaarde van € 12,- en worden aangeboden voor € 4,-. Als dit een succes wordt, is de ambitie om de samenwerking met HEMA verder uit te rollen in andere Nederlandse steden.

In de app zie je op de kaart of in de lijst welke HEMA bij jou in de buurt een Magic Box aanbiedt. Vervolgens bestel en betaal je de Magic Box direct in de app en je haalt het zelf op bij jouw HEMA. Wat je krijgt, is afhankelijk van wat er die dag overblijft. Iedere bestelling is dus een verrassing. Een win-win-winsituatie voor HEMA, de klant én het milieu.

De winkels in Amsterdam die meedoen aan deze test zijn HEMA Jodenbreestraat, Ferdinand Bolstraat, Kinkerstraat, Gelderlandplein en NDSM-straat.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com