You are here: Home » Interieur » Schiedam heeft nieuw hotel; Stadsvilla Mout

Schiedam heeft nieuw hotel; Stadsvilla Mout

geschreven door Constance

In Schiedam heeft Stadsvilla Mout haar deuren geopend aan de Lange Haven, Schiedam’s mooiste gracht met talloze historische panden. Het karakteristieke boutique hotel is gevestigd in een rijksmonument uit 1750, incl. een marmeren hal, hoge plafonds en originele details en in deze villa vind je 17 kamers en 2 vergaderruimtes (voor 22 personen).

Het pand heeft een uitgebreide historie. In de 18de eeuw diende het als woonhuis van de patriciërsfamilie Van Pelt, later betrok de Volksbond het gebouw en in de zeventiger jaren zat er de poptempel en discotheek Arcade. De kamers zijn groot van opzet en van luxe, licht en voorzien van een eigen pantry. Het hotel levert elke dag verse lokale producten voor het ontbijt om zelf klaar te maken.


Schiedam vormt een grote inspiratiebron voor het hotel. Allereerst is de naam geïnspireerd op het graan dat de basis vormt voor jenever, een bloeiende industrie in de stad. Men vindt er de pakhuizen, branderijen, graanmolens, waterwegen en de graanbeurs. Daarnaast is elke kamer genoemd naar een bekend ambacht of bedrijf in Schiedam zoals Bonte Koe (chocolade), Nolet (distilleerderij), Molen de Walvisch (museum) en Huisman (scheepinstallaties).

Over 3 verdiepingen vind je de 17 kamers, waaronder suites, familiekamers, 2-persoonskamer en ook een appartement en alles is voor een kort én een lang(er) verblijf geschikt. Alle kamers (vanaf euro 79,- per nacht, excl. ontbijt) hebben een tv, een smartphone en een kleine pantry. De grotere kamers (vanaf euro 155,- per nacht voor de familiekamer, excl. ontbijt) hebben een grotere pantry, een zithoek en een eettafel. En als je een lang verblijf in gedachten hebt, kan je ook gebruik maken van een wasmachine en een droger. En een leuk detail zijn de grote kunstwerken van de Griekse kunst en mode fotograaf Igor Vasiliadis die de hal sieren op weg naar de kamers op de 1e verdieping.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com