You are here: Home » Beauty » Bulldog slaat nieuwe weg in met milieuvriendelijke verpakking

Bulldog slaat nieuwe weg in met milieuvriendelijke verpakking

geschreven door Constance

Bulldog, het Britse heren huidverzorgingsmerk en vorige maand getest door Testman (wil je meer weten over de producten van Bulldog, lees dan de review van Testman) vervangt een groot deel van zijn verpakkingen door plastic gemaakt van suikerriet. De tubes van milieuvervuilende fossiele brandstoffen worden vanaf nu voor 50% gemaakt van duurzaam en afbreekbaar materiaal.


De meeste verzorgingsproducten in je badkamer zijn verpakt in plastic flessen, potjes en tubes. Het probleem: dit plastic is gemaakt van brandstoffen zoals petroleum dat niet afbreekbaar en milieuvervuilend is. Daarbij zorgt de productie van traditioneel plastic voor een flinke uitstoot van koolstofdioxide (CO2) dat bijdraagt aan het opwarmen van de aarde. Dat kan anders, dachten de mannen van Bulldog, en besloten het plastic in hun tubes (zo’n 5 miljoen stuks per jaar) waar mogelijk te vervangen door natuurlijke, afbreekbare materialen. Het antwoord? Plastic gemaakt van suikerriet.

Suikerriet is een natuurproduct met eindeloze mogelijkheden zonder dat het schadelijk is voor natuur en milieu. In het zuiden van Brazilië, duizenden kilometers van het beschermde regenwoud, wordt het riet in een agrarisch gebied verbouwd. Het regenachtige zuiden is zeer geschikt voor het suikerriet en haalt, zoals alle planten, koolstofdioxide uit de lucht. Na de oogst wordt het riet vermalen en bewerkt tot ethanol (de basis van natuurlijk plastic) en eetbare suiker. Het product is even sterk als traditioneel plastic gemaakt van fossiele brandstoffen, maar is nu afbreekbaar en geschikt om te recyclen.

Waar traditioneel plastic zorgt voor een flinke uitstoot van CO2 helpen de nieuwe verpakkingen van Bulldog juist voor een sterke reductie van koolstofdioxide. Om een voorbeeld te geven: 100 ton plastic gemaakt van suikerriet dat gebruikt wordt in de vernieuwde tubes van Bulldog verwijdert zo’n 309 ton CO2 uit de atmosfeer. Goed nieuws voor mannen die zoeken naar duurzame producten die het verschil maken. De verandering van Bulldogs verpakkingsmateriaal zal je echter niet merken omdat de producten dezelfde look & feel behouden.


Wie voor Bulldog kiest, laat daarmee zien dat niet alleen een goed verzorgd uiterlijk belangrijk voor hem is. Voor hem tellen ook de innerlijke waarden. Bulldog is, net als zijn naamgenoot, eerlijk en handelt volgens het motto ‘als we iets doen, dan doen we het goed’. Daarom is de huidverzorgingslijn veganistisch en worden er geen dierproeven uitgevoerd. Alle producten van Bulldog zijn vrij van kunstmatige kleurstoffen en synthetische geurstoffen. Ze bevatten daarnaast natuurlijke ingrediënten zoals aloë, camelina-olie en groene thee.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com