You are here: Home » Eten & koken » Dol op powerfood en bananen? Koop dan het Bananenboek

Dol op powerfood en bananen? Koop dan het Bananenboek

geschreven door Constance

Er bestaan boeken over havermout en over pindakaas. Over avocado, appels en kolen, maar een kookboek over bananen, dat was er nog niet. En dat terwijl de banaan één van de meest gegeten vruchten ter wereld is en deze gele vriend is ook nog eens enorm veelzijdig.

Dat bananen de perfecte basis vormen voor een smoothie weten we inmiddels. En ja, bananenbrood is een fantastische manier om ietwat overrijpe bananen om te toveren tot een voedzaam tussendoortje. Maar er kan zo ontzettend veel meer met de banaan! Voor het Bananenboek bedacht Kim Waninge recepten voor elk moment van de dag. Van ontbijt en tussendoortjes tot lunch, diner en zelfs cocktails! Kortom: vanaf nu kunnen bananen de hele dag door.

En wist je dat 18 april Internationale Bananendag is? En de banaan is helemaal hot want je komt hem (of haar) overal tegen; op t-shirts, tassen, pins en dekbedden. Als squishy, in een sneeuwbol en zelfs als designlamp. Op 18 april as. liggen in winkels door het hele land bananenhapjes klaar en wordt gezorgd voor feestelijke, bananige aankleding. Van 5 t/m 13 mei is het Fair Trade Week. Ook dan zul het het Bananenboek op verschillende plekken in het land tegenkomen. Met lekkere hapjes natuurlijk! En van elk verkocht boek gaat 1 euro naar het Wereld Natuur Fonds voor de adoptie van een gorilla of orang-oetan!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com