Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Wat kan er nog meer met de Senseo Twister melkopschuimer? Wat kan er nog meer met de Senseo Twister melkopschuimer?
  • Biotona Bio Supersprouts en Bio Superberries Biotona Bio Supersprouts en Bio Superberries
  • Maak je eigen kokoswater met Biotona Bio Coconut water Raw poeder Maak je eigen kokoswater met Biotona Bio Coconut water Raw poeder
  • Koken met limoncello Koken met limoncello
  • Mail & win; Gezonde kookboeken van Ekoplaza Mail & win; Gezonde kookboeken van Ekoplaza
  • Biologische supermarkt Ekoplaza helpt met een gezondere leefstijl Biologische supermarkt Ekoplaza helpt met een gezondere leefstijl
shoppen

Dol op powerfood en bananen? Koop dan het Bananenboek

Er bestaan boeken over havermout en over pindakaas. Over avocado, appels en kolen, maar een kookboek over bananen, dat was er nog niet. En dat terwijl de banaan één van de meest gegeten vruchten ter wereld is en deze gele vriend is ook nog eens enorm veelzijdig.

Dat bananen de perfecte basis vormen voor een smoothie weten we inmiddels. En ja, bananenbrood is een fantastische manier om ietwat overrijpe bananen om te toveren tot een voedzaam tussendoortje. Maar er kan zo ontzettend veel meer met de banaan! Voor het Bananenboek bedacht Kim Waninge recepten voor elk moment van de dag. Van ontbijt en tussendoortjes tot lunch, diner en zelfs cocktails! Kortom: vanaf nu kunnen bananen de hele dag door.

En wist je dat 18 april Internationale Bananendag is? En de banaan is helemaal hot want je komt hem (of haar) overal tegen; op t-shirts, tassen, pins en dekbedden. Als squishy, in een sneeuwbol en zelfs als designlamp. Op 18 april as. liggen in winkels door het hele land bananenhapjes klaar en wordt gezorgd voor feestelijke, bananige aankleding. Van 5 t/m 13 mei is het Fair Trade Week. Ook dan zul het het Bananenboek op verschillende plekken in het land tegenkomen. Met lekkere hapjes natuurlijk! En van elk verkocht boek gaat 1 euro naar het Wereld Natuur Fonds voor de adoptie van een gorilla of orang-oetan!

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?