You are here: Home » Eten & koken » Kerst op tafel met HEMA

Kerst op tafel met HEMA

geschreven door Constance

Tijdens de kerstperiode staat gezellig samenzijn en lekker eten centraal. HEMA heeft alle ingrediënten in huis om er een heerlijke Kerst van te maken. Aan elk moment is gedacht; van het kerstontbijt en de kerstborrel tot aan het dessert en lekkere kersttraktaties.


Begin de kerstdagen dit jaar goed met een kerstontbijt. HEMA heeft op de versafdeling talloze producten voor een heerlijk ontbijtje. Zo zijn er afbakbroodjes in de vorm van kerstboompjes en sterren. Ook zijn er diverse vleeswaren zoals uienconfijt paté, parmaham en gerookte eendenborstfilet. Wil je liever iets zoets tijdens het ontbijt? Ga dan voor de brownie met vers fruit. Onmisbaar is natuurlijk de kerststol, rijkelijk gevuld met rozijnen, krenten en amandelspijs. Deze is ook in een mini variant verkrijgbaar. Om het af te maken is er een roomboterfiguur in de vorm van een Kerstman. Nieuw zijn de mug cookies met kaneelsmaak. Deze koekjes passen precies op de rand van een mok; hiermee maak je koffie of thee extra lekker!

Ook voor de kerstborrel ben je bij HEMA aan het juiste adres. Zo is er bijvoorbeeld cranberry borrelbrood met in het midden een stuk camembert. Bij het afbakken van het brood smelt de camembert en kun je het brood lekker dippen en besmeren. Borrelbrood gaat ook goed samen met  vitello tonato, pesto kaasspread en truffelmayonaise uit de trio kerst borrelmix. Stel je eigen kaasplankje samen met de verschillende soorten mini kaasjes van HEMA. Of laat je verassen door het houten kaasplankje met drie voorgeselecteerde kaasjes: roombrie, Port Salut en Fourme d’Ambert. Deze kaasjes zijn heerlijk te combineren met de trio kerst chutneymix bestaande uit: vijg, ui en tomaat.


Vier Kerst met een uitgebreid kerstdiner. Met de versproducten van HEMA zet je een magisch feestmaal op tafel, zonder uren in de keuken te hoeven staan. Kies als voorgerecht bijvoorbeeld voor een rundercarpaccio met dressing en kaasflakes. Of als vegetarisch alternatief: de verse bospaddenstoelensoep. Voor de hoofdmaaltijd is er onder andere kogelbiefstuk; heerlijk in combinatie met de rode wijnsaus met kaneel. De aardappelsterretjes zijn erg leuk om erbij te serveren. Daarnaast is er een ovenschaal met rode kool, appel en walnoten.

Ter gelegenheid vind je op de gebakafdeling overheerlijke kersttaarten zoals carrotcake, schwarzwalderkirschtaart en verschillende slagroomtaarten. Een traditionele verwennerij: de kersttulband van appelkaneelcake overgoten met rood gekleurde witte chocolade en witte chocolade sterretjes. Ook zijn er kersttompouces; gevuld met slagroom, witte banketvulling en stukjes chocolade en gedecoreerd met een witte fondant en marsepein kerstschild. En om van te watertanden: chocosoesjes met witte chocoladesterretjes. Voor een gezonder dessert kun je zelf aan de slag met de DIY ananascarpaccio. In dit pakket zitten dunne plakjes ananas, blauwe bessen, rode bessen, stukjes walnoot en chocoladesaus.


HEMA heeft nog meer kerstlekkernijen voor je in de schappen liggen. Van luxe kerst bonbons, suikerwerk lollies, koekjes en chocolaatjes tot aan verschillende smaken meringues en notenmixen. Vul de kerstboom aan met heerlijke kersttraktaties zoals zuurstokjes, kerstkransjes en hangers met chocolade verassingen. Probeer ook eens de popcorns met bijzondere smaken van HEMA; prosecco, kaneelbroodje of Parmezaanse kaas met zwarte peper.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com