You are here: Home » Interieurtips » De Amaryllis is de kerstplant bij uitstek

De Amaryllis is de kerstplant bij uitstek

geschreven door Constance

Er is geen enkele plant of bloem die ik zo associeer met Kerst als de Amaryllis. En eigenlijk is het een vreemde eend in de bijt, maar haar gladde stengel waar mooie volle bloemen uitgroeien; de ultieme combinatie van man & vrouw.


De Amaryllis is de perfecte hybride van twee werelden:  een robuuste plant, met een verrassend frêle uitstraling. Zelfs de bloeiwijze past in het plaatje. Alles begint met een harde bol waarin leven ontkiemt. Dat leven vertoont zich als een minimalistische gladde stengel waaruit vervolgens zachte knoppen en weelderige bloemen komen. Zet een aantal van deze prachtige winterbollen bij elkaar en je kamer komt tot bloei op een vriendelijke en rustige manier.

Om de mannelijke en vrouwelijke elementen uit de equalise-trend in evenwicht te houden kies je voor potten waarin ze combineert worden: steen met fluwelen band of warm gekleurd keramiek met metallic boven- of onderkant. Mooi om groepjes mee te maken. Zet al je Amaryllissen bij elkaar als bloeiende binnentuin, zodat je visueel drie verschillende lagen krijgt. De basis zijn de potten, daarboven ontstaat een transparante laag van de stengels die het licht doorlaat. En daarboven ontstaan dan weer een streep kleur door de bloemen. Alles in evenwicht, dat is warm wonen in geëmancipeerd home decor.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com