You are here: Home » Accessoires » Een vloerkleed maakt je huis af!

Een vloerkleed maakt je huis af!

geschreven door Constance

Ben je op zoek naar een echte smaakmaker in je woonkamer of slaapkamer? Of wil je je huis net even iets knusser maken?

Dat kan heel gemakkelijk met een vloerkleed. Een vloerkleed geeft immers een warm en intiem gevoel en zorgt er ook voor dat een grote kamer minder hol klinkt. Maar hoe maak je nu de juiste keuze, want er zijn veel verschillende modellen, kleuren en materialen.

Welk vloerkleed past in mijn huis?

Je begint met het kiezen van de maat. En eigenlijk moet je dan een formaat nemen, dat groter is dan je in 1e instantie in je hoofd hebt. Want als je je zithoek en je salontafel op een groot kleed zet, dan lijkt je kamer ook groter.

Maar wil je een grote kamer kleiner en intiemer laten lijken, koop dan een kleiner kleed en zet je meubels naast het kleed. Een andere manier om knusheid te creëren is om meerdere kleine ronde kleden over elkaar te leggen. 

Hoe kies ik de juiste maat?

Vloerkleden zijn er in verschillende maten en de meest voorkomende afmetingen zijn;

 80 x 160 cm/130 x 190 cm/160 x 230 cm/200 x 290 cm/300 x 400 cm

En om een idee te krijgen hoe de diverse maten het beste in jouw huis passen, kan je kranten aan elkaar plakken in de afmetingen van de vloerkleden. Leg deze op de vloer en zo krijg je een goed beeld of het kleed (te) groot of (te) klein wordt.

Rond, vierkant, ovaal of rechthoekig?

De meeste kleden zijn rechthoekig, maar met een rond of ovaal kleed wordt de ruimte speels en minder strak. Een rond kleed past ook prima onder een lekkere fauteuil met een leeslamp. Een vierkant vloerkleed kan je prima kwijt onder een grote vierkante eettafel, op die manier benadruk je deze vorm.

Welk materiaal past bij mij?

Als je kleine kinderen hebt is een kleed van jute, kokos of sisal niet een handige keuze. Dit zijn harde materialen, en kinderen vinden het fijn om op een kleed te kunnen spelen, rollen of kruipen. Dus daar past een zacht wollen kleed beter.

Als je huisdieren hebt, is het wel fijn om een kleed te kiezen dat je gemakkelijk kan schoonmaken, of zelfs in de wasmachine kan doen. Daarvoor zijn kunststof of synthetische materialen ideaal.

Hou je meer van de Bohemian of Ibizastyle? Kies dan voor riet, kokos of sisal.

Kleur of een patroon?

Je hebt de maat en het materiaal bepaalt, en daarna moet je de keuze maken uit de honderden kleuren en patronen. En dit is eigenlijk nog het lastigste. De kleur en/of het patroon hangt immers ook af van de kleuren van je meubels, gordijnen, muren en accessoires. 

Wil je geen effen kleed, maar ook geen schreeuwerige patronen? Er zijn ook vloerkleden met fijne lijntjes of subtiele vormen. 

   Heb je na bovenstaande tips en trics nog geen keuze kunnen maken? Heel veel vloerkleden kan je tegenwoordig ook op maat laten maken, en zo ligt er een uniek kleed in je huis.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com