You are here: Home » Balkon & stadsterras » Je kan het hele jaar door loungen op de bank

Je kan het hele jaar door loungen op de bank

geschreven door Constance

De loungebank is niet meer weg te denken. Ze zijn er in alle kleuren, materialen en formaten. En of je je loungebank nu neerzet op een klein balkon, of op een groot terras of in de tuin, er is altijd wel een bank die past. Net als de Loungebanken bij DutchGarden.

De bekende kreet: ‘buiten naar binnen halen’ geldt ook voor de loungebank. Want eigenlijk wil iedereen zo lang mogelijk genieten van het buitenleven. Of dit nu in een vrolijk en warm zonnetje of onder een overkapping of veranda in de winterkou; we willen naar buiten.

Hoe kies ik de juiste loungebank?

Allereerst begin je met het bepalen van de grootte van de bank en het materiaal. Immers een teakhouten of een wicker bank heeft een totaal andere uitstraling dan een bank van aluminium.

En heb je eventueel de ruimte om je bank op te bergen, of kan je hem in huis kwijt? Want in een klein appartement zou je ervoor kunnen kiezen om je loungebank in de winter in de woonkamer te zetten, als ‘gewone’ bank.

Het onderhoud is ook iets waar je rekening mee moet houden. Teakhout moet onderhouden worden en kan niet heel gemakkelijk verplaatst worden, want het is zwaar. Terwijl aluminium heel licht is en gemakkelijk schoon te maken én te verplaatsen is.

Uiteraard wil het oog ook wat, en vaak zien een aantal ruime loungebanken, met bijpassende fauteuils en poefs en een tafel, er in de showroom of op de foto fantastisch uit.

Maar dat kost ook veel ruimte en dat kan ten koste gaan van een bijpassende buiteneettafel en stoelen. Dus bedenk van tevoren wat je allemaal wilt neerzetten op je balkon en terras zodat je niet in ruimtenood komt.

Design of klassiek

Ben je een fan van een klassieke Engelse of Franse tuin of balkon, dan ben je vast geneigd om voor een teakhouten of wicker loungebank te kiezen. Maar met een hele strakke designloungebank geef je je tuin en terras een fijne twist.  

En dit geldt ook voor de moderne, strakke tuin. Houten loungebanken stralen warmte en sfeer uit, en kunnen je design terras een vriendelijke uitstraling geven.

De modulaire loungebank

Natuurlijk kan je kiezen uit heel veel 2-zits en 3-zits loungebanken of uit losse fauteuils, maar dat is best wel traditioneel. Een leuk en speels alternatief is de modulaire loungebank. Je kunt met losse elementen elke keer weer een andere opstelling maken. En ga je verhuizen en krijg je een groter terras, balkon of tuin, dan is het een kwestie van een paar elementen erbij kopen en je bent weer klaar.

En natuurlijk kan je er ook voor kiezen om een aantal elementen in je huis neer te zetten, bijv. om lekker relaxed tv te kijken of om een lekker boek te kunnen lezen.

Help, mijn kussens worden nat

In Nederland bestaat altijd de kans op een regenbui, en je zal altijd zien dat dat net gebeurt als jij even niet thuis bent en je kussens allemaal buiten liggen en dus nat worden.

Daarvoor is nu een mooie oplossing, deze zijn gemaakt van een speciale stof, BeeWett. En deze kussens mogen gewoon nat worden. Ze hebben drainage roosters zodat het vocht uit de kussens weg kan en daardoor ook geen schimmel kan veroorzaken.

Kussens op maat

Er zijn heel verschillende kleuren en maten loungebank kussens te koop, maar de all weather kussens gemaakt van Sunbrella worden speciaal voor jou op maat gemaakt. Je kiest jouw kleur en stof en na 1 week wachten heb je je unieke kussens in huis.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com