You are here: Home » Fashion » The North Face Nuptse Jacket is jarig

The North Face Nuptse Jacket is jarig

geschreven door Constance

In 1992 werd ie gelanceerd; The North Face Nuptse Jacket. En dit jack was toen revolutionair, nu iconisch!

In 1992 werd ie gelanceerd het Nuptse (Tibetaanse betekenis voor ‘westelijke top’) Jacket. De Nuptse ligt ten zuidwesten van de Mount Everest en is de westelijke piek van dat wat algemeen wordt beschouwd als een goudmijn voor klimmers. Destijds bood de jas het eerste ‘baffle’-design, ontworpen om warmte vast te houden. Vrijwel direct werd de Nuptse een van de meest gewilde jassen ter wereld en is ie tot op de dag van vandaag overal te zien; van basecamps in de Himalaya tot in downtown New York.

Dit jaar viert The North Face het 15-jarig bestaan van de jas. Daarom introduceert het merk een collectie met exacte replica’s van de versie uit 1992, inclusief geblokte kleurvlakken in onder meer Colbat Blue, The North Face Red, The North Face Black en Yellow Dome Print (als full jacket en als bodywarmer). De jas bevat baffles gevuld met RDS-gecertificeerd ganzendons, speciale jubileumlabels en het woven The North Face-label op de mouw.

[youtube]https://youtu.be/tNksA9lyOug[/youtube]

The North Face heeft Nuptse-fans van over de hele wereld gevraagd naar wat de jas voor hen betekent. Van ontdekkers als David Gottler en Gore-Tex-fans als Joey Ones tot rondreizende muzikanten en deejays als Ikonika en Teki Latex. Benieuwd hoe dit bescheiden bergjack een icoon werd? Bekijk de full length film hier. Wil je de Nuptse zelf aanschaffen? Ga naar www.thenorthface.nl of doe mee via #neverstopexploring, @TheNorthFace op Facebook en Instagram, en @TheNorthFaceEU op Twitter.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com