Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Boulderen met The North Face Boulderen met The North Face
  • The North Face introduceert haar nieuwe wintercollectie The North Face introduceert haar nieuwe wintercollectie
  • Test; The North Face Union Tank sporttop Test; The North Face Union Tank sporttop
  • Test; The North Face Thermoball Hybrid Hoodie Test; The North Face Thermoball Hybrid Hoodie
  • The North Face lente/zomer collectie 2016 The North Face lente/zomer collectie 2016
shoppen

The North Face Nuptse Jacket is jarig

In 1992 werd ie gelanceerd; The North Face Nuptse Jacket. En dit jack was toen revolutionair, nu iconisch!

In 1992 werd ie gelanceerd het Nuptse (Tibetaanse betekenis voor ‘westelijke top’) Jacket. De Nuptse ligt ten zuidwesten van de Mount Everest en is de westelijke piek van dat wat algemeen wordt beschouwd als een goudmijn voor klimmers. Destijds bood de jas het eerste ‘baffle’-design, ontworpen om warmte vast te houden. Vrijwel direct werd de Nuptse een van de meest gewilde jassen ter wereld en is ie tot op de dag van vandaag overal te zien; van basecamps in de Himalaya tot in downtown New York.

Dit jaar viert The North Face het 15-jarig bestaan van de jas. Daarom introduceert het merk een collectie met exacte replica’s van de versie uit 1992, inclusief geblokte kleurvlakken in onder meer Colbat Blue, The North Face Red, The North Face Black en Yellow Dome Print (als full jacket en als bodywarmer). De jas bevat baffles gevuld met RDS-gecertificeerd ganzendons, speciale jubileumlabels en het woven The North Face-label op de mouw.

[youtube]https://youtu.be/tNksA9lyOug[/youtube]

The North Face heeft Nuptse-fans van over de hele wereld gevraagd naar wat de jas voor hen betekent. Van ontdekkers als David Gottler en Gore-Tex-fans als Joey Ones tot rondreizende muzikanten en deejays als Ikonika en Teki Latex. Benieuwd hoe dit bescheiden bergjack een icoon werd? Bekijk de full length film hier. Wil je de Nuptse zelf aanschaffen? Ga naar www.thenorthface.nl of doe mee via #neverstopexploring, @TheNorthFace op Facebook en Instagram, en @TheNorthFaceEU op Twitter.

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?