You are here: Home » Eten & koken » Isle of Harris Gin

Isle of Harris Gin

geschreven door Constance

Een paar jaar geleden had gin nog een stoffig imago maar inmiddels is gin en dus ook de gin-tonic niet meer weg te denken. Ik ben dol op een lekkere GT en probeer dan ook regelmatig nieuwe soorten en smaken uit. En ik heb een nieuwe gin ontvangen, nl. Isle of Harris gin en deze gin staat bij een aantal vooraanstaande hotels en bars op de kaart.

Isle of Harris Gin wordt gemaakt op het Schotse Isle of Harris, één van de eilanden van de Buiten Hebriden, waar voorheen weinig werkgelegenheid was. Door dit tekort aan arbeidsmogelijkheden trokken veel jonge mensen naar de grote steden en liep het eiland langzaamaan leeg. De komst van de gin & whisky distilleerderij zorgde voor de grote ommekeer, er was weer volop werk. Zelfs de sugar kelp, een zoet soort zeewier dat de Isle of Harris Gin haar bijzondere smaak geeft, wordt opgedoken uit de Atlantische oceaan door de enige duiker van Harris.

Dat sociale aspect is leuk, maar een gin moet natuurlijk ook goed smaken. En dat doet-ie. Zo goed zelfs dat de drank in zijn korte bestaan al verschillende awards heeft gewonnen (waaronder 2x de Supreme Champion in de wines & spirit categorie) en inmiddels ook wordt geschonken in de Tunes Bar van Conservatorium Hotel (waarbij je kan kiezen uit maar liefst meer dan 40 soorten gin) en Door 74. En dat is niet alleen maar te danken aan de bijzondere toevoeging van sugar kelp. Andere ingrediënten zoals koriander, bittere sinaasappelschil, cubeb peper, zoethout en kaneel zorgen net zo goed voor de frisse en verfijnde smaaksensatie van Isle of Harris Gin.


Tot slot, maar zeker niet onbelangrijk: de gin is niet alleen lekker, maar ook een lust voor het oog. Wie met een fles Isle of Harris Gin tevoorschijn komt, weet zeker dat-ie hoge ogen gooit. Kopen en op een mooie plek in huis zetten dus.

En wist je dat de duiker de sugar kelp met een goed stel longen en een snorkel, dus zonder luchtflessen, opduikt? En dat de fles niet alleen het mooie water van Harris laat zien, maar ook de geweven twill van Harris Tweed? En tenslotte dat de coördinaten van de exacte locatie van de distilleerderij van Isle of Harris Gin op de kurk van de fles staan?

Wil je eigenlijk alleen maar genieten van deze gin en zit echt niet al op deze weetjes te wachten? Je kunt Isle of Harris gin het beste drinken door de toevoeging van het speciale Sugar Aromatic Kelp water. En anders is ook heerlijk met een kaneelstokje en steranijs en vergeet ook de tonic niet.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com