You are here: Home » Ladygadgets » SIGMA lanceert nieuwe fietscomputer; ROX GPS

SIGMA lanceert nieuwe fietscomputer; ROX GPS

geschreven door Constance

De SIGMA ROX GPS-fietscomputers beginnen aan een 2e jeugd en wel in 2 uitvoeringen; de ROX GPS 7.0 en de ROX GPS 11.0 en zij treden in de voetsporen van de SIGMA SPORTS vlaggenschip ROX 10.0 GPS.

rox-gps-11-0-image-3

De beide trainingscomputers hebben een uniek design met een intuïtief bedieningsconcept, dat tot 4 knoppen werd gereduceerd. Passend bij het nieuwe ROX GPS design werd ook de stuurhouder opnieuw vormgegeven en is ca. 20% kleiner dan de vorige versie. De overige kenmerken zijn o.a. geoptimaliseerde schermen en een helder display, dat een goede afleesbaarheid onder de meest uiteenlopende lichtcondities waarborgt. Individueel instelbare trainingsweergaven geven een antwoord op alle vereisten. Al naar gelang de veelvoud van de informatie of een grote weergave van individuele waarden het belangrijkste is.

rox-gps-11-0-white-frontal

Op beide apparaten zijn 3 sportprofielen vooringesteld. Zo kan de training direct beginnen. Andere profielen kunnen via het DATA CENTER aan de eigen behoeften worden aangepast. Met de nieuwe ROX GPS modellen wordt het potentieel van de SIGMA plannings- en analysesoftware volledig benut. Voor de exacte track-navigatie wordt de via het DATA CENTER gemaakte route zoals gebruikelijk naar de ROX GPS overgedragen. Nieuw zijn de routepunten met persoonlijke tekst die individueel ingesteld kan worden en zich door een routepunt-alarm aankondigt. Een 3-assig kompas ondersteunt de GPS zodat de track altijd goed wordt getoond. De hoogtemeting vindt plaats via een geïntegreerde barometer, welke ook het stijgingspercentage aangeeft.

En de Live segmenten maken elke tocht tot een wedstrijd. Je kan je favoriete segmenten op de ROX GPS overdragen en krijgt tijdens de rit getoond, wanneer hij dit segment nadert. Zodra het segment is bereikt, wordt een live vergelijking op het display weergegeven en begint de wedstrijd tegen de KOM (King/Queen of Mountain).

 

ROX GPS 7.0 heeft geen sensoren, weinig instellingen en is zodoende heel gemakkelijk te bedienen. De Plug’n Ride-gedachte richt zich op diegenen, waarbij het fietsen voorop staat zonder zich druk te maken over tranings-wetenschappelijke aspecten.

De ROX GPS 11.0 is een echte allrounder en ideale trainingspartner. Deze richt zich op de ambitieuze fietser, die zijn waarden tijdens de training snel en betrouwbaar onder handbereik wil hebben. De beide nieuwe zenders R1 DUO voor hartslag en R2 DUO Combo voor snelheid en trapfrequentie dragen de data niet alleen over via ANT+ naar ROX GPS 11.0, maar ook aan Bluetooth Smart compatibele apparaten. De communicatie tussen ROX GPS 11.0 en de sensoren vindt uitsluitend plaats via ANT+. Behalve met de eigen ANT+ sensoren is de ROX GPS 11.0 o.a. ook compatibel met SRAM eTap en Shimano Di2.

data-center-activiteit data-center-dashboard

Via de nieuwe SIGMA LINK app (gratis in de App Store en Google Play Store verkrijgbaar) kunnen instellingen en eerder geladen tracks via Bluetooth Smart direct op de ROX GPS 11.0 worden geladen. Andersom kunnen tripdata ook worden uitgelezen en via de SIGMA CLOUD met het DATA CENTER gesynchroniseerd worden. In combinatie met SIGMA LINK kan de ROX GPS 11.0 inkomende oproepen of berichten live op het display weergeven.

De ROX GPS 7.0 is verkrijgbaar in zwart of wit. De ROX 11.0 GPS is als basisvariant verkrijgbaar zonder sensoren, ook in het zwart of wit. De ROX GPS 11.0 set,, ook in het zwart en wit, en in de set zit de R1 DUAL hartslagzender en de R2 DUAL Combo-zender voor snelheid en trapfrequentie.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com