You are here: Home » Test; Netatmo Home Coach

Test; Netatmo Home Coach

geschreven door Constance

Enige weken geleden heb ik de Netatmo Home Coach ontvangen voor een test. Het Franse merk Netatmo staat voornamelijk bekend om haar weerstations en de sensoren die in deze stations gebruikt worden vind je ook weer terug in de Home Coach.

netatmo-healthy-home-coach

Je begint, als 1e, met het downloaden van de Netatmo Home Coach app (iOs en Android) en daarna steek je de stekker van de Home Coach in het stopcontact en raak je het apparaatje bovenop aan. Zodra het lichtje wit kleurt (in het apparaat) wordt er een verbinding gemaakt, via wifi, met de app en de Home Coach. Dit had bij mij wat voeten in de aarde, want op zowel mijn iPad als op mijn Android tablet kon er geen verbinding worden gemaakt, terwijl de test Galaxy S7 gelijk aan de gang ging. (Wat de reden hiervoor was, geen idee, maar vreemd was het wel.) Uiteindelijk is het ook op beide devices gelukt.

Wat is het nut van de Home Coach? De Home Coach meet, 24  uur per dag, de kwaliteit van de lucht en dat is, zeker in deze tijd waarin ‘fijnstof’ hoogtij viert, geen overbodige luxe. En om de kwaliteit van de lucht te meten worden oa. de vochtigheid, temperatuur en de geluidsniveaus in de gaten gehouden. Via de app (ook geschikt voor Apple’s HomeKit en Siri) wordt alles in de gaten gehouden en je kan, als je dat wil ook een melding krijgen als bijv. de vochtigheid daalt of stijgt. En je krijgt, via de app, ook tips gegeven voor verbetering, afhankelijk van het klimaat.

Ik heb de Netatmo Home Coach in ons vakantieappartement (La Duna) in Groote Keeten (Kop van Noord-Holland) neergezet aangezien er altijd gezegd wordt dat de lucht vlak aan zee altijd erg schoon is, dus gezond. En dat is inderdaad wel gebleken uit de resultaten van de app. Tot nu toe heb ik elke dag de melding gekregen dat La Duna ‘gezond’ is om in te wonen. De temperatuur in huis is uitstekend (zo rond de 21 graden), vochtigheid is uitstekend, nl. 42% (tussen de 40% & 50% is het meest ideale percentage), de luchtkwaliteit is uitstekend, nl. 667 ppm (tot 900 ppm is perfect) en ook het geluid in huis (55 dB) is zoals ie moet zijn (niet meer dan 65 dB). Maw. ons vakantieappartement is een ideaal huis om in te wonen (of vakantie te vieren).

[youtube]https://youtu.be/JMYrSRq7pUQ[/youtube]

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com