You are here: Home » Accessoires » Test; Motorola G8 Plus

Test; Motorola G8 Plus

geschreven door Constance

 

Ik heb jullie 2 weken gemeld dat ik aanwezig ben geweest bij de lancering van de 3 nieuwe Motorola toestellen die recentelijk zijn uitgekomen. Mijn artikel hierover kun je hier nalezen.

Nu heb ik vorig jaar van Motorola de G6 Plus ontvangen en ik ben inmiddels overtuigd van het feit dat een Motorola toestel je value for money geeft. Je hoeft echt geen honderden euro’s neer te leggen voor een goed toestel, waar alles op en aan zit.

Motorola heeft mij de gelegenheid gegeven om de G8 Plus te gaan testen en dat heb ik de afgelopen weken dan ook gedaan.

De Motorola G8 Plus is net zo groot als de G6 Plus dus daar is geen verschil. Je krijgt een 6,3 inch scherm en door de dunnen randen is  de voorkant eigenlijk 1 groot scherm. Boven in het midden zit een ‘druppel’ en deze is voor de gezichtsherkenning.

De accu is vergroot, van 3200 mAh naar 4000 mAh en hierdoor kan je nog langer op pad zonder je lader. En met de (bijgeleverde) snellader heb je, na slechts 15 minuten, weer genoeg accu om de hele dag verder te kunnen.

Het toestel is niet waterdicht maar een regenbuitje kan ie wel hebben. En verder zit er aan de achterkant een 3 dubbele camera en aan de voorkant een selfiecamera. Hij heeft een hoofdtelefoonaansluiting, de mogelijkheid voor een dual sim (of 1 simkaart en een micro sdkaart) en kan je contactloos betalen met NFC.

Op de G8 Plus zit een vingerafdrukscanner (aan de achterkant) maar je kunt ook gebruik maken van gezichtsherkenning. Standaard heb je 64 GB geheugen en je kan dit uitbreiden met een microSD-kaart tot 512 GB.

Verder heeft de S8 Play nog een paar handige features, zo kan je je zaklamp in- en uitschakelen door 2x je telefoon heen en weer te schudden. Als je een screenshot wil maken, leg dan 3 vingers op je scherm en het screenshot is gemaakt en deze kan je gelijk aanpassen. Wil je niet gestoord worden en gaat je telefoon af, draai dan je telefoon gewoon om. En als je het geluid wil dempen, pak dan je telefoon even op. En om je camera op een snelle manier te activeren, moet je je pols 2x snel draaien.

De 3 camera’s hebben elk een eigen functie. Allereerst de ‘normale’ camera met een resolutie van 48 MP, een 5 MP dieptesensor en een action cam van 16 MP. En ik zal van elke camera uitleggen wat hiervan de bijzondere specs zijn.                                                                                                                                                                                      

De 48 MP camera heeft een foto en een video stand. En met de speciale nachtzicht stand maak je in een donkere omgeving nog steeds mooie, heldere foto’s.                                                                                                      

Als je een video maakt met de Action Cam, hoef je je toestel niet meer een kwartslag te draaien, je kunt rechtop blijven filmen en je beelden worden automatisch ‘in de breedte’ afgespeeld. En om geen schokkerige beelden krijgen heeft de G8 Plus ook een beeld stabilisator.                                                                                            

Beide foto’s zijn gemaakt met de nachtzicht stand

De dieptesensor kan je foto’s een extra dimensie geven, zo krijg je dan het zgn.bokeh effect.                            

Natuurlijk heeft de G8 Plus ook een selfie camera aan de voorkant, deze heeft 25MP. Je kunt een selfie vastleggen door te glimlachen of door je handpalm te laten zien. (Dit moet je wel van te voren afstellen.) En je kan je foto’s gelijk al laten verbeteren, zodat je er altijd stralend uitziet. 

Deze 2 video’s zijn gemaakt in het aquarium in Artis. Het was hier vrij donker en ik heb de Action Cam ‘modus’ gebruikt.

De Motorola G8 Plus draait nog op Android 9.0 (Pie) en nog niet op Android 10, maar de G8 Plus staat wel op het lijstje voor de update. De prijs bedraagt (momenteel) euro 269,00 en hij is in Cosmic Blue en Cosmic Red (yeah, geen zwart).

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com